Dan Petrescu, revoltat după demiterea lui Mihai Iosif de la Rapid: "Eu nu înțeleg, sincer! A făcut o treabă fantastică"

Dan Petrescu Andrei Prepelita mihai iosif Rapid Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 02 Martie 2022, 22:57
Data actualizarii: Miercuri 02 Martie 2022, 22:57

Mihai Iosif a fost demis de la Rapid, iar în locul său a fost numit Adrian Mutu, care a semnat un contract valabil până în 2023.

Mihai Iosif, cel care a promovat Rapid în Liga 1, ajunsese la zece meciuri consecutive fără victorie, după un start excelent de sezon, iar conducerea a decis să îl demită după ce a ratat calificarea în play-off.

Dan Petrescu: "Cum poate să fie schimbat Iosif după rezultatele avute?"

Dan Petrescu nu înțelege această decizie și laudă performanțele lui Mihai Iosif de la Rapid. Antrenorul lui CFR Cluj a vorbit și despre Andrei Prepeliță, care se află și el sub presiune la FC Argeș.

"Spuneți-mi și mie cum poate să fie Iosif sub presiune și acum schimbat după rezultatele avute? Eu nu înțeleg, sincer. Cum poate fi Prepeliță sub presiune? Eu nici nu-l cunosc, n-am vorbit în viața mea, dar la ce rezultate a avut el... se bate la play-off. Erau vai de ei când a venit el, pe ultimul loc, i-a adus unde i-a adus și acum toată lumea vrea să-l schimbe. Eu nu înțeleg cum vor ei să creeze rezultate dacă schimbi antrenorul la o înfrângere. Eu cred că ar trebui mai multă continuitate.

Iosif a făcut o treabă fantastică la Rapid, eu îl felicit. Sincer, n-am auzit să dea vreo declarație urâtă despre alt antrenor sau altcineva, și-a văzut de treaba lui. Un antrenor, în opinia mea, foarte bun", a spus Petrescu, după meciul cu FC Voluntari, câștigat de campioană, scor 1-0.

  • 49 de meciuri a stat Mihai Iosif pe banca Rapidului, 47 de campionat şi două de Cupa României, înregistrând 18 victorii, 16 remize şi 15 înfrângeri, golaveraj 61-54 
  • Rapid ocupă locul 9 în Liga 1, cu 37 de puncte, după 29 de etape, la opt puncte în spatele Farului Constanţa, formaţia de pe locul 6, ultimul ce asigură calificarea în Play-Off.

Mesajul lui Mihai Iosif și marele regret

Mihai Iosif a avut și o primă reacție după plecarea sa de la clubul giuleștean.

"Vă mulțumesc pentru tot! A fost un an în care am reușit să readucem împreună Rapidul în prima ligă, acesta era visul meu, iar acesta s-a împlinit. De acum, visul meu este să câștig, cândva, un titlu cu Rapid, iar după cum vedeți visurile mi se îndeplinesc.

Mulțumesc suporterilor noștri senzaționali, care au fost mereu lângă echipă, și conducerii care a avut încredere în mine. Dacă e să regret ceva, aș spune că regret că nu am prins noul stadion Giulești din funcția de antrenor, însă toate la timpul lor. Aș face, în astfel de momente, cum am făcut mereu, apel la unitate.

Unitate între echipă, suporteri, conducere și staff tehnic. Uniți, Rapid poate ajunge chiar și anul acesta într-o cupă europeană! Hai Rapid!”, a scris Mihai Iosif, pe pagina de Facebook a grupării giuleștene.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!