"Daca era asa pe vremea mea, nu ma vedeati pana la 23 de ani! Eram nimeni, NIMENI! Dar pe mine m-a vazut 5 minute un om si m-a luat la echipa mare. Numele lui e Lucescu!"

Gica Hagi FC Viitorul Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 13 Septembrie 2016, 11:10
Data actualizarii: Marti 13 Septembrie 2016, 11:31

Barcelona - Celtic, marti, de la 21:45, IN DIRECT la ProTV |  Osmanlispor - Steaua e joi, ora 22:00, in direct la ProTV

 

Hagi critica selectia de la nationala U21 a Romaniei si implicit pe Cristi Dulca, selectionerul de la tineret.

Hagi e nemultumit ca la nationala de tineret a Romaniei nu se regasesc varfurile celorlalte generatii care au crescut si au avut rezultate importante.

Antrenorul si patronul Viitorului spune ca daca el ar fi trecut prin acelasi proces de selectie cand era junior, atunci nimeni nu ar fi auzit de Hagi pana la 23 de ani.

Hagi le-a multumit lui Mircea Lucescu si Iosif Bukossy, antrenorii care l-au format, pentru sansa pe care i-au acordat-o in cariera sa.

"Daca era asa pe vremea mea, pe mine nu ma vedeati pana la 23 de ani, la loturile de juniori. Dar pe mine m-a vazut 5 minute si m-a luat la echipa mare. Numele lui e Lucescu. E un om important, care a facut multe. Orice tanar are nevoie de mentori, de profesori. Noi suntem mentori, trebuie sa fim cei mai corecti oameni. Noi trebuie sa ne bucuram de cei buni, sa mai lasam de la noi"

"Sansa mea? Antrenorii. Am avut antrenori, mentori. Lucescu a facut cel mai mult pentru mine, in afara de nea Ioji (n.r.: Iosif Bukossy), la Constanta. M-a descoperit si mi-a zis ce trebuie sa fac, iar nea Mircea, cand eram nimeni, NIMENI!, un copil care a debutat de 3 meciuri in Divizia A. 2 meciuri cu Farul la Bacau, am pierdut ambele meciuri si nu am dat niciun gol si al treilea meci a venit o repriza pe Ghencea sa ma vada. Am facut recital, apoi direct la echipa mare."

"Dar stiti ce am facut un an de zile? Am carat mingile si bagajul cu masorii. "Mi-a zis: tu vei fi decar. Eu te cresc pe tine". Ala e drumul. Sansa vietii mele au fost nea Ioji si nea Mircea, restul au profitat de mine, ca eram bun. Un copil are nevoie de tata, mentor, profesor. Cine isi doreste si cine poate. Jucatorii buni sunt valorosi si ambitiosi. Ambitia face diferenta, nu talentul. Au fost mult mai multi jucatori mai talentati, dar eu am fost mai complet, bun si la cap si la picioare, adica am avut ambitie. Zi de zi am vrut sa fiu cel mai bun. Eram al dracu pe teren, nu stateam, aveam initiativa, aveam ce au barbatii, ca sa fiu cel mai bun zi de zi. Randament! Asta trebuie sa gasim, jucatorul care poate si vrea. Nu trebuie sa-l motivezi tu. Pune-i terenul, da-i conditii, pune-i sa joace si ei iti vorbesc.", a declarat Hagi.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!