Cum se apara Primaria si autoritatile, dupa ce acoperisul stadionului national a cedat sub ploaia de aseara. Dragomir: "Sa se duca la puscarie"

Autor: Sport.ro
Luni 28 Septembrie 2015, 18:16

	Cum se apara Primaria si autoritatile, dupa ce acoperisul stadionului national a cedat sub ploaia de aseara. Dragomir: "Sa se duca la puscarie"

Acoperisul stadionului national, arena in care autoritatile au investit 234 de milioane de euro, a cedat la o banala ploaie. Incidentul a avut loc la meciul Steaua 3-1 FC Voluntari, iar o parte a inelului superior, unde se afla si masa presei, a fost udata bine.

Citeste si - "Constructorul sa se duca la puscarie". Dumitru Dragomir, declaratii dure dupa ce acoperisul arenei nationale a cedat

Primaria Capitalei a remis un comunicat in care explica situatia intampinata la meciul Steaua - Voluntari (3-1), partida in timpul careia o parte a arenei nationale a fost udata serios de ploaie, in ciuda faptului ca acoperisul era tras. Potrivit autoritatilor locale, la nivelul acoperisului nu exista fisuri, iar neplacerile provocate se datoreaza exclusiv caderilor masive de ploaie.

"Cu privire la situatia inregistrata in timpul evenimentului sportiv desfasurat pe Arena Nationala in data de 27.09.2015 orele 21:00 va comunicam urmatoarele:

- In vederea protecției suprafetei de joc, acoperisul mobil a fost deschis, fapt care a permis desfasurarea jocului in conditii bune in ciuda vremii nefavorabile (ploaie torentiala in timpul celei de-a doua reprize a partidei)

- Din cauza fenomenului meteo extrem  - caderi masive de apa in termen scurt- gurile de scurgere de la nivelul acoperisului nu au putut prelua toata cantitatea de apa.

- Mentionam ca sistemul de preluare a apelor pluviale a preluat in aceasta situatie si apa deversata de pe acoperisul retractabil. In acelasi timp, vantul in rafale a condus la acumulari de apa inegale pe anumite guri de scurgere.

- Subliniem ca nu exista fisuri la nivelul membranei sau a acoperisului fix.

Stadionul, in momentul in care acoperisul retractabil este tras, nu functioneaza ca o sala inchisa ermetic, de altfel intreaga ventilatie este asigurata natural prin spatiile deschise (intre acoperis si tribune) , prin acest spatiu putand sa patrunda la rafale de vant apa provenita din intemperii.

Subliniem ca, daca acoperisul nu ar fi fost tras, in cea de-a doua repriza partida de fotbal ar fi putut fi intrerupta sau chiar amanata", se arata in comunicat.

Mai jos, un clip postat de jurnalistul Cristian Scutariu (ProSport)

Doar 25% din populația eligibilă s-a vaccinat în România. Tulpina indiană poate deveni dominantă
BRAT
Modifică setările cookies