Cum a lasat LIGA Insolventei doar DOUA echipe in Romania! Mesajul venit azi din Italia: "Steaua e echipa de Liga I, restul de B"

Cum a lasat LIGA Insolventei doar DOUA echipe in Romania! Mesajul venit azi din Italia: "Steaua e echipa de Liga I, restul de B"

In lupta cu insolventa, cu condamnarile din fotbal si cu abandonul suporterilor de pe stadioane, echipele din Romania s-au trezit ca joaca din Liga I in Liga Insolventei.

Primul efect? Nationala cheama la lot jucatori de la numai doua echipe din Romania. Steaua are 8, iar Astra, a doua echipa de Europa League din Liga I, are doi, pe Enache si Silviu Lung Jr. Piturca se vede obligat sa aduca jucatori din Europa sau chiar din Arabia Saudita, incalcandu-si una dintre regulile sale de aur: cine nu joaca sau nu confirma la club, nu prinde nationala.

Si din Italia vine un alt semnal pentru scaderea dramatica a nivelului campionatului din Romania. Piccolo, fostul jucator al CFR-ului, intrebat de site-ul CittadellaSpezia "cum se simte in Liga a 2-a din Italia, dupa ani petrecuti la nivel european in Romania", raspunde surprinzator: "In Romania ne bateam cu Steaua, o echipa de prima liga , sa zicem, dar si cu alte patru sau cinci echipe. Dar nivelul, din punct de vedere tehnic, era de Liga a II-a. Ceea ce se schimba cand ajungi in Serie B este presiunea, stresul si tactica adversarului. Daca acolo puteai sa joci si fara presiune, aici mingea nu se opreste niciodata.", a declarat Piccolo.

Si Eric, jucatorul cu care Pandurii a reusit sa intre in Grupele Europa League, sustine ca nivelul e in scadere continua. "A scazut foarte mult. Mie personal, din ce m-am uitat acum, nu cred ca in cei 7 ani cat am stat in Romania sa fi vazut un campionat mai slab ca asta.", a spus si Eric pentru DigiSport.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Criza din industria auto se adâncește. Dacia își oprește din nou activitatea
BRAT

Modifică setările cookies