andrei cordea Academica Clinceni FCSB ilie poenaru Superliga Jucătorii de la FCSB

EXCLUSIV Cum a ”explodat” unul dintre puștii-minune de la FCSB: ”Venea cu două ore înainte de antrenament și pleca ultimul”

Ilie Poenaru, fostul antrenor de la Gaz Metan și Academica Clinceni, a vorbit despre ascensiunea lui Andrei Cordea (22 de ani), fostul său elev de la gruparea ilfoveană.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 18 Februarie 2022, 17:03
Data actualizarii: Vineri 18 Februarie 2022, 17:06

Cordea a fost transferat în vară de FCSB pentru 50.000 de euro, și a devenit în scurt timp unul dintre cei mai buni jucători ai vicecampioanei României. Și cota sa de piață a crescut după transfer, iar în prezent este evaluat la 1,1 milioane de euro.

Atacantul FCSB-ului trăgea tare la antrenamente pentru a prinde un transfer important, își amintește Poenaru: ”Venea cu două ore înainte și pleca ultimul”.

Ilie Poenaru, despre Andrei Cordea: ”S-a pregătit incredibil”

„A progresat foarte mult, vă spun sincer că, de când a venit la Clinceni, acest băiat, care are un caracter senzațional, s-a pregătit incredibil. A fost, poate, unul dintre cei mai profesioniști jucători pe care i-am avut. Venea cu două ore înainte, pleca ultimul de la stadion. Își pregătea antrenamentul, lucra la sala de forță. 

El ajunge foarte repede la stadion, stătea aproape, lucra la forță, la mobilitate și tot ceea ce știa el că-i lipsește. În toată acea perioadă, aveam cel puțin de 2-3 ori discuții cu el față în față despre ceea ce trebuie el să facă. În ultimele șase luni în care a activat la Academica, atunci a fost acea explozie a lui pentru că el a acumulat foarte mult din toate punctele de vedere. 

I-am și spus că dacă va continua așa va juca la cel mai înalt nivel. Trebuie să stai de vorbă cu el, trebuie doar să-l bagi în seamă, are nevoie de acest lucru. Trebuie să simtă că este un jucător important pentru echipă iar atunci el va da două sute la sută”, a spus Ilie Poenaru, la emisiunea Ora Exactă în Sport.

Cinci goluri și cinci pase decisive a bifat Andrei Cordea pentru cei de la FCSB în acest sezon, în toate competițiile.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!