Rapid - CFR Cluj Cristi Balaj Superliga Superliga Cristi Balaj

Cristi Balaj s-a dezlănțuit la adresa arbitrajului, după Rapid - CFR Cluj

Cele două cluburi s-au înfruntat luni seară.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Septembrie 2023, 14:23
Data actualizarii: Marti 26 Septembrie 2023, 14:22

Rapid București a primit vizita fostei campioane a României, CFR Cluj, în Giulești, într-un meci care a contat pentru a 10-a etapă din sezonul regulat al Superligii. 

Cristi Balaj s-a dezlănțuit la adresa arbitrajului, după Rapid - CFR Cluj

În minutul 34 al partidei, Juricic a înscris, după ce Horațiu Moldovan a salvat mingea în primă fază. VAR-ul a inervenit însă și a anulat golul, după ce a evidențiat o poziție de ofsaid la centrarea precedentă a lui Ciprian Deac.

Cristi Balaj, președintele ardelenilor, a vorbit după meci despre arbitraj și a subliniat că VAR-ul nu ar fi trebuit să intervină, pentru că e o fază neclară și nu se deduce cu exactitate dacă liniile au fost poziționate corect.

„VAR-ul intervine atunci când există lucruri clare care nu au fost identificate de arbitru şi nu intervine la fazele clare. Atâta timp cât arbitrul asistent şi centralul au validat golul, fiind excelent plasaţi, VAR-ul nu intervine decât dacă este ceva evident. Evidenţa a fost că nu a fost offside. Liniile le pui aproape cum dorești tu. La aceeaşi fază inversam liniile şi tot aceeaşi opinie o aveam. La meciul CFR Cluj – Rapid când a ridicat asistentul offside, VAR-ul nu a intervenit pentru că s-a spus că este o fază neclară.

La fel şi aici. Dacă asistentul nu a ridicat offside, VAR-ul nu contrazice decât dacă este ceva clar. În cabina VAR nu se vede altceva decât ce vedem noi. Arbitrul asistent a stabilit că este gol valabil. Pot să te uiţi pe imagini de 50 de ori că nu îţi dai seama. Atunci când arbitru ia o decizie în teren, VAR-ul nu intervine decât dacă în mod clar a fost o decizie greşită. Dacă după atâtea reluări avem dubii, nu intervii.

VAR-ul nu are voie să intervină decât dacă este decizia greşită a arbitrului pe teren. Tot oamenii pun liniile alea. Punctul pe unde trece linia este pus de oamenii din cabina VAR. Linia este pusă de oameni. Şi ăla pot să îl pun la un micron mai în dreapta. Au decis doi arbitri din Bucureşti (n.r. Radu Petrescu şi Vasile Marinescu)”, a spus Cristi Balaj, potrivit Fanatik.

Rapid București - CFR Cluj 3-1

Albion Rrahmani a deschis scorul în minutul cinci, dar avantajul Rapidului nu a durat prea mult. Ciprian Deac a restabilit egalitatea (minutul 10), iar Juricic a majorat diferența (minutul 34), doar că VAR-ul a intervenit și a anulat reușita din cauza unei poziții de ofsaid.

În repriza secundă, Rapid București a dat startul recitalului. Mai întâi, Rrahmani a realizat „dubla” în minutul 51. Apoi, giuleștenii s-au năpustit la poarta lui Răzvan Sava. Golul trei a venit însă în minutul 71, când Claudiu Petrila a împins în cele din urmă mingea în plasă.


Echipele de start

  • Rapid București: Moldovan - Braun, Săpunaru, Iacob, Borza - Albu, Emmers - Funsho, Ioniță II, Petrila - Rrahmani
  • CFR Cluj: Sava - Mogoș, Ajeti, Kresic, Camora - Cvek, Tachtsidis, Deac - Bîrligea, Juricic, Avounou
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!