COMOTIE FINANCIARA! Veniturile Stelei s-au prabusit dupa ratarea Ligii! A incasat doar 30% fata de sezonul trecut

COMOTIE FINANCIARA! Veniturile Stelei s-au prabusit dupa ratarea Ligii! A incasat doar 30% fata de sezonul trecut

Echipa din Ghencea a suferit un soc atunci cand a fost eliminata de Ludogorets din Liga, dupa lovituri de departajare, acolo unde Moti a facut minuni in poarta bulgarilor.

Steaua a pierdut o avere in acest sezon, dupa ratarea calificarii in grupele Ligii Campionilor. Stelistii au incasat doar 30% din banii de sezonul trecut, diferenta venind din primele oferite de UEFA pentru calificare, pentru punctele obtinute dar si din biletele vandute in grupa.

Daca sezonul trecut Steaua a incasat aproape 21 de milioane de euro numai din participarea in Liga, anula cesta suma se ridica la 6,5 milioane de euro. Cea mai mare diferenta se observa la prima oferita de UEFA, 8,6 milioane pentru calificarea in Liga, fata de 1,3 milioane pentru calificarea in Europa League.

O alta diferenta majora o reprezinta incasarile din bilete, ce s-au ridicat la 3 milioane de euro anul trecut iar acum abia daca au trecut de 500.000 de euro.

Comparatie incasari 2013 - 2014

Bilete: 3.000.000 / 600.000
Prime UEFA: 12.200.000 / 3.900.000
Market Poll: 5.500.000 / 2.000.000

 

30% mai putine incasari, 30% mai putini bani bagati in transferuri

 

O alta diferenta fata de sezonul trecut o reprezinta si transferurile. Echipa lui Gigi Becali a incasat aproape 20 de milioane de euro din vanzarea de jucatori sezonul trecut, Rusescu, Chiriches si Gardos plecand pe sume mari in Spania si Anglia, Pintilii plecand si el la arabi alaturi de Reghecampf.

Diferenta de venituri s-a vazut si in campanie de transferuri a Stelei. Sezonul trecut, Becali i-a adus in Ghencea pe Varela, Sanmartean si Keseru, carora le-a oferit si salarii mult peste plafonul de la Steaua.

Echipa a investit peste 3 milioane de transferuri in sezonul trecut, in timp ce in acest sezon suma este de doar 1 milion de euro, direct proportionala cu sumele incasate de club (tot 30%), cea mai scumpa achizitie fiind Breeveld, adus pe 500.000 de euro de la Pandurii.





VIDEO PROTVPLUS.RO

Brexit îi forțează pe românii din UK să-și caute de muncă în Germania. ”E greu și aici, greu de tot”
BRAT

Modifică setările cookies