Petrolul Ploiesti FC Brasov LPF Superliga

"Castigam cu 3-0, e 100%" Brasovenii anunta prima "bomba" a sezonului din Liga I si sunt siguri de victoria la MASA VERDE

FC Brasov 0-1 Petrolul | Ploiestenii au castigat primul meci al sezonului pe terenul celor de la FC Brasov, gratie unei reusite de exceptie a lui Felipe Teixeira, insa pot pierde partida la masa verde, dupa ce adversarii au acuzat faptul ca Razvan Lucescu a folosit un jucator suspendat.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Iulie 2014, 10:21
Data actualizarii: Luni 28 Iulie 2014, 10:44

Petrolul a castigat primul meci al noului sezon din Liga I cu 1-0, la capatul unei partide in care Felipe Teixeira a fost din nou "salvatorul", iar Adi Mutu si-a batut joc de un penalty.

Ploiestenii au obtinut primele puncte in campionat, dar adversarii de la FC Brasov vor o victorie la masa verde, acuzand faptul ca Razvan Lucescu l-a folosit pe brazilianul Peterson Pecanha, desi acesta era suspendat (MAI MULTE DETALII AICI).

Costantin Zotta, presedintele celor de la FC Brasov, a vorbit si el in aceasta dimineata la Ora Exacta in Sport, IN DIRECT la Sport.ro, acesta spunand ca echipa sa trebuie sa castige partida disputata aseara cu scorul de 3-0.

"E adevarat, am contestat dreptul de joc al lui Pecanha, desi nu era nici macar nevoie. Regulamentul spune ca sesizarea se face din oficiu, nefiind necesara contestatia uneia dintre echipe. Articolul din Regulamentul Disciplinar, care este inca in vigoare, spune ca <<suspendarea persoanelor fizice, jucatori sau oficial, incepe cu primul joc oficial (...) luandu-se in calcul meciurile din campionat si Cupa Romaniei>>. Astfel, jucatorul Pecanha a stat in ultima etapa a sezonului trecut si trebuia sa stea si cu FC Brasov. Asta este articolul 41, nu zice nimic despre Cupa Ligii.

Moral este ca toata lumea sa respecte regulamentul. Tot Petrolul a folosit anul trecut un numar de jucatori extracomunitari peste regulamente. Anul trecut nu s-a intamplat asta probabil tot din cauza unor telefoane date la Liga, iar noi am fost nevoiti sa ne luptam pana in ultima etapa pentru salvarea de la retrogradare.

Cei de la Petrolul ne-au fost superiori aseara, poate daca nu greseam copilareste era altceva. Insa noi am avut o ocazie foarte mare in minutul 81, iar Pecanha a blocat. Acum eu intreb, este moral? Steaua a respectat regulamentul si nu l-a folosit pe Sanmartean. Haideti sa respectam regulamentele.

E posibil ca regulamentul sa se schimbe, e normal. Dar pana atunci trebuie sa respectam regulamentele in vigoare! Din punctul meu de vedere suntem indreptatiti ca castigam cu 3-0 meciul cu Petrolul", a spus Constantin Zotta, presedintele lui FC Brasov, la Ora Exacta in Sport, IN DIRECT la Sport.ro

De cealalta parte, Mario Nicolae, managerul sportiv al Petrolului, i-a dat si el replica lui Zotta.

"Faptul ca nu este specificat in regulament, nu inseamna ca nu este o competitie oficiala. Supercupa nu este si ea tot un meci oficial? Dupa cum pun cei de la Brasov problema, nici Supercupa nu ar trebui sa se puna, pentru ca nu este trecuta in regulament. Noi ne-am consultat cu cei de la LPF si am primit acceptul. Nu avem o hartie scrisa. Am discutat si cu Razvan, am vorbit cu oamenii care se ocupa de competitii la LPF. Cupa Ligii este o competitie oficiala, se spune clar ca jucatorul care ia cartonas in Cupa Ligii, sta in celelalte competitii. In cazul asta, nu trebuie sa fie acelasi regulament si atunci cand e vorba de o eliminare in celelalte competitii?", a spus Marius Nicolae, managerul sportiv al celor de la Petrolul, IN DIRECT la Ora Exacta in Sport.

Comedie in regulamente

Chiar daca ploiestenii nici nu vor sa auda de o infrangere la masa verde, brasovenii mizeaza pe lipsurile din regulamentele Ligii Profesioniste de Fotbal, care nu a inregistrat inca oficial o competitie pentru care a vandut drepturi de imagine si in care a angrenat cele mai importante echipe din fotbalul romanesc.

Regulamentele LPF, ROAF si Regulamentul Disciplinar, nu pomenesc nimic despre exercitarea suspendarilor si in partidele din Cupa Ligii, ci fac referire doar la competitille Liga I si Cupa Romaniei.

Iata articolele care fac referire la aceasta problema.


FOTO: Articolul 41/Regulamentul Disciplinar


FOTO: Articolul 47/ROAF

Modifică setările cookies