Burleanu vrea REVOLUTIE in fotbalul romanesc si cere scoaterea meciurilor din Liga 1 de la pariuri: "Va contacta niste avocati"

Autor: Sport.ro
Marti 02 Decembrie 2014, 08:28

	Burleanu vrea REVOLUTIE in fotbalul romanesc si cere scoaterea meciurilor din Liga 1 de la pariuri: "Va contacta niste avocati"

Cu investitii minime, cu bani mai mult sau mai putin curati, cu patroni "penali" si cu restante salariale de lucri de zile, fotbalul romanesc a intrat in ultimele sezoane intr-o criza extrem de severa din care se zbate sa iasa. Scandalurile sunt la ordinea zilei in primele esaloane ale fotbalului romanesc, iar suspiciunile de "blat" apar periodic pe buzele unora.

Instalat de luni bune la carma Federatiei Romane de Fotbal, presedintele Razvan Burleanu este insa aproape de o decizie care sa puna capat cel putin unora dintre speculatii si acuzatii - a acelora de "blat la pariuri".

Presedintele FRF a decis la ultima Adunare Generala sa dea curs unei propuneri venite din partea conducatorilor unor cluburi, care au cerut scoaterea de pe listele caselor de pariuri a meciurilor din primele doua ligi, tocmai pentru a evita suspiciunile de blat.

Dezvaluirea a fost facuta de Mugur Porumbacu, presedintele clubului Chindia Targoviste, care activeaza acum in liga a treia. Acesta a spus ca Razvan Burleanu e gata sa angajeze o casa de avocatura pentru a incerca sa "invinga" casele de pariuri.

"La ultima Adunare Generala, la mijlocul lunii noiembrie, un reprezentant a luat cuvantul si i-a sugerat presedintelui FRF sa ia masuri in acest sens. Acesta a spus ca a chemat toti patronii caselor de pariuri si le-a propus ca o parte din castiguri sa revina fotbalului romanesc. Acestia au refuzat, in unanimitate, iar in aceste conditii s-a luat decizia ca fotbalul din Liga 1 si Liga 2 sa dispara de la aceste case de pariuri, asta pentru a nu mai exista aceste suspiciuni. A ramas ca domnul Burleanu sa ia legatura cu o casa de avocatura pentru a finaliza aceasta decizie.

Am cerut asta pentru ca fotbalul nostru este jucat foarte mult la pariuri, iar o cota parte din acesti bani ar trebui sa se intoarca in fotbal sub diferite forme, nu neaparat cash.

Pe langa asta, am mai fost informati ca organe competetente vor iesi in fata cu cateva anunturi «bomba» care vor aparea in prese legat de aceste pariuri sportive. Mi-as dori ca toate acestea sa se intample si sa scapam odata de aceste probleme", a spus presedintele Chindiei la Radio Sport Total FM.

O propunere similara a fost facut ain urma cu o luna si de Auras Brasoveanu, presedintele LPF2, cel care a anuntat ca partidele din liga secunda ar putea disparea de pe listele caselor de pariuri inca din 2015.

"Vrem sa incepem demersurile pentru a nu mai fi listasi la casele de pariuri, incepand cu noul an, pentru a nu mai exista suspiciuni in ceea ce priveste partidele din Liga 2. Vom ruga Federatia sa faca demersurile in acest sens, pentru ca vrem sa inchidem orice posibila asociere cu astfel de lucruri", spunea Auras Brasoveanu.

Bucureștiul se pregătește de noi măsuri de relaxare. Se vor putea organiza concerte cu 300 de oameni
BRAT
Modifică setările cookies