Razvan Burleanu Superliga

Burleanu ramane presedinte, judecatorii au respins cererea AJF Giurgiu pentru anularea alegerilor FRF!

Judecatoria Sectorului 2 a respins cererea AJF Giurgiu privind suspendarea deciziilor luate in Adunarea Generala din 5 martie, cand Razvan Burleanu a fost ales presedinte al FRF

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 29 Iulie 2014, 12:45
Data actualizarii: Marti 29 Iulie 2014, 12:53

Judecatoria Sectorului 2 a respins actiunea deschisa de AJF Giurgiu ca inadminisibila. "Admite exceptia necompetentei generale a instantelor judecatoresti. Respinge actiunea ca inadmisibila. Cu apel in cinci zile de la pronuntare", se arata in solutia instantei publicata, marti, pe portarul Ministerului Justitiei. (Mediafax)

Adrian Ratiu, avocatul Asociatiei Judeteane de Fotbal Giurgiu (AJF Giurgiu),
a declarat, marti, agentiei de presa MEDIAFAX, ca declinarea competentei instantei este aberanta, deoarece actiunea este o problema de legalitate in raport cu legea romana si nu cu legile sportive.

"Concret, s-a decis ca instanta, respectiv Judecatoria Sectorului 2, nu este competenta sa judece nici cererea de anulare a hotararii Adunarii Generale a FRF de alegere a presedintelui, nici masura provizorie de suspendare a presedintelui, pana cand se va judeca cererea principala. Dupa dansii, eu acum fac niste speculatii, pentru ca hotararea nu s-a motivat inca, s-a dat o pronuntare, doar Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne ar fi competent sa judece orice fel de genul acesta. Presupun ca instanta va spune «duceti-va frumos la tribunalul sportiv si judecati-va acolo». Ceea ce din punctul meu de vedere este aberant. Noi judecam o problema de legalitate in raport cu legea romana - presedintele FRF nu a fost ales in conformitate cu legile romanesti. Si pentru asta am fost la judecator, care trebuie sa-mi spuna daca legile din Romania se aplica sau nu si judecatorul ma trimite la plimbare zicandu-mi «nu domnule, du-te dumneata la tribunalul sportiv, ia un elvetian, plateste-l ca sa-ti zica daca se aplica legea romana». Cam asta e vrea sa zica judecatorul nostru de azi", a declarat Ratiu.

Asociatia Judeteana de Fotbal Giurgiu (AJF Giurgiu), membru afiliat al FRF, a contestat validitatea alegerilor pentru presedintia Federatiei Romane de Fotbal, castigate de Razvan Burleanu, solicitand la Judecatoria Sectorului 2 suspendarea, dar si anularea hotararilor Adunarii Generale din 5 martie.

Motivul contestatiei il reprezinta participarea la alegeri a cluburilor scolare, structuri de drept public care, conform Regulamentului de Organizare a Activitatii Fotbalistice (ROAF) in vigoare, nu aveau drept de vot.

Modifică setările cookies