Liga 1

Burleanu da liber la brazilieni si argentinieni in Liga I! Intelegere FRF - LPF si o victorie a sefului de la Casa Fotbalului: se "inaspreste" regula U21

Comitetul de Urgenta al FRF a modificat regulile prinvind aducerea fotbalistilor extracomunitari. De asemenea, Burleanu a batut palma cu Iorgulescu asupra regulii U21.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 03 August 2018, 15:06
Data actualizarii: Vineri 03 August 2018, 15:16

Cluburile din Liga I au voie sa aduca mai multi fotbalisti extracomunitari. In schimb, din sezonul viitor, ele vor fi obligate sa foloseasca minimum doi jucatori U21 in echipele de start!

In prezent, echipele din Liga I au dreptul de a legitima cel mult trei fotbalisti extracomunitari (n.r din afara tarilor Uniunii Europene + ale Spatiului Economic European + Elvetia + tari care au acorduri cu UE).

Potrivit deciziei luate astazi in Comitetul de Urgenta, regula se va modifica, iar cluburile vor putea lua 4 astfel de jucatori.

Conditia pusa de FRF este ca doi dintre acesti jucatori sa vina din tari participante la Campionatul Mondial!

Pe de alta parte, Burleanu a obtinut si el o victorie. El a obtinut ok-ul Ligii pentru modificarea regulii U21. In acest sens, din sezonul urmator, echipele vor trebui sa inceapa fiecare meci de Liga I cu cel putin doi jucatori U21 in primul 11.

De asemenea, FRF a modificat regula pentru "home grown". Din sezonul 2020/2021, fiecare echipa va trebui sa inregistreze minimum 8 jucatori crescuti in Romania si 4 crescuti la academia clubului.


Modifică setările cookies