Liga 1

EXCLUSIV Burcă poate prinde un transfer "cu ștaif"! Echipa gata să plătească suma cerută de campioană și un salariu regesc

Andrei Burcă (29 de ani) le poate aduce bani mulți ardelenilor. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Iunie 2022, 20:05
Data actualizarii: Miercuri 29 Iunie 2022, 20:03

Andrei Burcă (29 de ani) a fost jucător determinant sezonul trecut pentru CFR Cluj. Adus de ardeleni de la FC Botoșani după ce FCSB l-a refuzat - a ajuns Miron, în cele din urmă, tot de la trupa lui Valeriu Iftime -, puternicul stoper s-a adaptat repede la formația lui Ioan Varga.

Și, în pofida fundașilor centrali importanți transferați de gruparea din Gruia, Burcă n-a fost niciodată sărit din schemă. Evoluțiile sigure din campionat și convocările la națională l-au propulsat și în atenția unor formații care stau pe munți de bani. 

Ajuns aproape de 30 de ani, Burcă și-a manifestat dorința de a juca afară, așa cum a întărit și într-un interviu acrordat pentru Pro Arena, imediat după ce a cucerit titlul cu echipa lui Dan Petrescu.

Sport.ro a aflat miercuri că Burcă e dorit de Konyaspor din Turcia, dar există interes și din partea unor formații din Grecia pentru că un fundaș precum Fernando Varela, plecat din România la PAOK, a făcut o promovare excelentă fotbalului românesc.

Din informațiile Sport.ro, Konyaspor e pregătită să ofere 1,5 milioane de euro pentru a-l transfera pe Andrei Burcă. 

Konyaspor, pregătită de Ilhan Palut, a încheiat sezonul pe 3, după Trabzonspor și Fenerbahce. Și din Rusia a existat interes pentru stoperul de 1,88 m. 

FC Rostov (Rusia) a intenționat înaintea începerii războiului declanșat de Putin asupra Ucrainei să-l achiziționeze pe Burcă, însă fotbalistul a preferat să o ajute pe CFR să cucerească un nou titlu. Rostov le-ar fi oferit celor de la Cluj 1 milion de euro, iar jucătorul născut în Bacău ar fi câștigat aproximativ 600.000 de euro pe sezon. 

  • 4 milioane de euro e cota lui Andrei Burcă
  • 12 selecții în naționala României a strâns Andrei Burcă
  • 1,88 m e înălțimea fundașului central
Modifică setările cookies