"Briliant si cersetor?" Nici vorba! Surpriza uriasa in topul salariilor din Liga 1, Adi Mutu nu prinde nici macar podiumul!

Autor: Sport.ro
Joi 23 Ianuarie 2014, 08:59

	"Briliant si cersetor?" Nici vorba! Surpriza uriasa in topul salariilor din Liga 1, Adi Mutu nu prinde nici macar podiumul!

► Weekend FAntastic la Sport.ro! Vineri, 21.45: Arsenal - Coventry City! Sambata, 14.45: Bournemouth - Liverpool! FA Cup. Religia Fotbal!

Petrolul a bifat cea mai tare achizitie din istoria receta a clubului si chiar a fotbalului romanesc, aducandu-l pe Adrian Mutu. Cu o cariera controversata, insa in care a imbracat tricoul unor echipe precum Chelsea, Juventus sau Fiorentina, si fiind golgheterul all-time al nationalei Romaniei, la egalitate cu Hagi, Mutu a revenit in Liga 1 pentru o ultima aventura.

Prima impresie a fost ca Mutu, chiar daca este dornic sa isi arate pentru ultima data clasa, a venit la Ploiesti si pentru un salariu deloc de neglijat, mai ales in conditiile in care mai multe cluburi arabe se interesau activ de el.

Dan Capra, seful Petrolului, sustine insa contrariul. Potrivit acestuia, Mutu si-a diminuat considerabil veniturile, acceptand sa joace la Ploiesti pentru o suma mai mult ..., scazandu-si pretentiile de la 120 de mii de euro pe luna, cat incasa la Ajaccio, la mult sub 30 de mii.

"Cine-i Petrolul Ploiesti ca sa-i plateasca lui Adi Mutu 40 de mii de euro pe luna? Sunt speculatii chiar si cu 30 de mii! Mutu nu are la Petrolul 40 de mii, nici 30. Are cu mult mai putin, cu foarte, foarte mai putin. Este o suma confidentiala si nu am cum sa o divulg, dar va spun ca este un salariu decent si nu depaseste limitele bunului simt pentru campionatul nostru. Si, in plus, Adi nu are o prima de 500 de mii de euro in cazul in care castigam titlul, asa cum am vazut ca se tot scrie. El va primi aceiasi bani pe care ii va lua orice jucator de la Petrolul in cazul in care terminam pe primul loc.

De unde sa-i dau eu jumatate de milion de euro daca luam campionatul?", a spus Dan Capra pentru Ziarul Ring.

Mai mult, Capra spune ca Mutu nu va incasa procent nici din vanzarea de tricouri, echipamentele sale vanzandu-se ca "painea calda" la Ploiesti.

"Nu stiu cate tricouri s-au vandut cu numele lui. Au fost peste 500 in primele zile, insa nu asta ma intereseaza. Ma bucur ca am reusit sa semnam un contract cu reprezentanta Opel in Romania. Dar ei nu au venit pentru a-i plati salariul lui Mutu. Suma intra in bugetul echipei. Nu angajatorul plateste salariul angajatului? Mutu nu are cota parte din vanzarile de tricouri sau alte accesorii inscrimtionate cu numele sau. Si mai vreau sa adaug ca Mutu a venit gratis la Petrolul, nu am platit nimic catre Ajaccio", a adaugat seful ploiestenilor.

In aceste conditii, cu un salariu sub 30 de mii de euro, Mutu poate rata de putin podiumul celor mai bine platiti fotbalisti din campionatul intern, Ricardo Cadu si Lucian Sanmartean fiind de departe campioni, cu salarii de peste 30 de mii. De asemenea, Federico Piovacarri, atacantul Stelei, castiga peste 700 de mii de euro anual, dar suma este achitata de ambele cluburi in speta, Steaua si Sampdoria.

Crimele din Onești, animație grafică. Cum a fost împușcat agresorul de forțele speciale
BRAT

Modifică setările cookies