"Nu am fugit din tara, doar am plecat" Florian Walter a fost ARESTAT si adus de politie in tara! Cum arata astazi MILIONARUL prins ca se ascundea in Emirate!
Sambata 05 Martie 2016, 20:16

"Nu am fugit din tara, doar am plecat" Florian Walter a fost ARESTAT si adus de politie in tara! Cum arata astazi MILIONARUL prins ca se ascundea in Emirate!

Florian Walter, patronul Romprest, a ajuns in custodia Politiei Romane.

Arsenal - Atletico, joi, 22:00, in direct la PRO X! Bucurati-va de fotbal!

Bucurati-va de fotbal in direct la PRO TV! Marti, 24 aprilie, 21:45 Liverpool - AS Roma. Miercuri, 25 aprilie 21:45 Bayern - Real Madrid in semifinalele Champions League!

UPDATE: Walter a fost adus de politie in tara. "Nu am fugit, doar am plecat din tara", a declarat acesta, pe aeroport, inconjurat de politie.

Cum arata Florian Walter dupa 2 ani in care a fost plecat din tara.


Acesta a fost dat in consemn la frontiera in data de 6 mai 2015, iar IGPR a anuntat ulterior ca el a fost localizat in Emiratele Arabe Unite si ca autoritatile au demarat procedurile in vederea extradarii sale in Romania.

La jumatatea lui ianuarie 2016, Tribunalul Prahova, ca instanta de fond, a dispus inceperea judecatii in dosarul Romprest, care vizeaza fapte de evaziune fiscala, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat.

Printre cei 18 inculpati deferiti justitiei de procurorii DIICOT Ploiesti la inceputul lunii iunie a anului trecut, se afla si unul dintre finantatorii FC Petrolul Ploiesti, Nicolae Capra, compania Romprest Service SA aparand in dosar ca parte responsabila civilmente.

In acest dosar, anchetatorii au dispus disjungerea cercetarilor fata de omul de afaceri Florian Walter, patronul firmei Romprest, care este dat in urmarire, pe numele sau fiind emis mandat de arestare in lipsa.

Omul de afaceri Florian Walter este acuzat ca a pus bazele unui grup infractional organizat, format din 23 de persoane, care a desfasurat, in perioada 2012 - 2014, operatiuni financiare din sfera evaziunii fiscale si a spalarii banilor, utilizand ca mod de operare reducerea artificiala a profitului impozabil si TVA de plata, efectuarea unor decontari fictive de la diferite societati si utilizarea de societati comerciale tip fantoma, pentru realizarea operatiunilor ilicite.

Potrivit DIICOT, Walter a initiat si a coordonat aceste circuite financiare pe mai multe paliere, ce au avut drept scop inregistrarea in contabilitatea societatii Compania Romprest Service SA Bucuresti a achizitiilor, de la diverse societati comerciale, utilizate exclusiv pentru emiterea de facturi.

Dupa inregistrarea in contabilitatea societatii a facturilor aferente achizitiilor fictive, sumele consemnate in documentele respective erau virate, initial in conturile societatilor fantoma emitente, ulterior fiind transferate in conturile altor societati comerciale de tip fantoma, fiind retrase in numerar si preluate de Florian Walter, in vederea utilizarii in scopuri proprii.

Prejudiciul produs bugetului consolidat al statului prin activitatea infractionala a grupului coordonat de Florian Walter este de 4.500.000 euro, reprezentand impozitul pe profit si taxa pe valoarea adaugata, la care se adauga 60.494.600 lei (echivalentul a 14.000.000 de euro), supusa procesului de reciclare.

In cauza au fost instituite masuri asiguratorii pana la concurenta sumei de 18 milioane de euro reprezentand contravaloarea prejudiciului produs prin savarsirea infractiunilor.FULLSCREEN
Galerie Foto
 • /
Citeste si:

#Florian Walter

14 comentarii
 • 8 2016
  Teo Si care este crima? Afurat de la statul roman? acelasi stat care fura zilnic de la cetateni? se mai intreaba inca cineva care este legitimitatea impozitelor? de ce este obligat cineva sa dea bani statului? se mai intreaba inca cineva ce primim pt banii aia dati acestui stat? se mai intreaba inca cineva daca nu cumva adevaratul hot este statul? se mai intreaba inca cineva daca nu cumva statului ar trebui sa-i fir frica de 19 000 000 de romani si nu invers? Ne-am obisnuit sa ne bucuram de moartea caprei vecinului si sa confundam actul de justitie cu aceste mascarade televizate....
 • 7 2016
  dada Iar un om normal daca "fuge" in alta tara, il bat jandarmii cand il prind si iti dau judecatorii direct 20 de ani fara sa se mai tina procesul, doar pe motivul ca te-ai sustras anchetei....
 • 7 2016
  flo de ce am plecat?ca sa fug :))...
 • 6 2016
  Marius Bine ca l-au prins sa raspunda pentru toate faptele si pentru prejudiciul care la facut la Universitatea Cluj,si dupa el se va pregati sa intre la ''beciul domnesc'' Anamaria Prodan si sotul ei care is niste persoane infecte pt ardeal.Sa luati cel purin 15 ani cate unul...
 • 6 2016
  ioma Ii dau rahatii de judecatori si lui asta la domiciliu si se lafaie in bani ca nu se ating de aia au dat legea aia..sa ma pis pe neamu lor de gunoaie ca si-au facut legi pentru ei..casca prostan roman ochii..mafia conduce tara asta..se asteptau..ca s-au certat ei prin bar..nu stim noi :)).dna ii baga ..dar oamenii lor ii scot din puscarii..aia e..sa aparam dna-ul.....
 • 6 2016
  yo un gunoi..................
 • 6 2016
  Nume la puscarie talharule o meriti cu varf si indesat 20 de ani si tot putin este...
 • 6 2016
  otto Sa ne spuna unde se "odihneste", ca-i trimitem un gulas original din CLUJJJJ......
 • 6 2016
  Nume la puscarie talharule o meriti cu varf si indesat 20 de ani si tot putin este...
 • 6 2016
  Nume la puscarie talharule o meriti cu varf si indesat 20 de ani si tot putin este...
 • 6 2016
  Nume la puscarie talharule o meriti cu varf si indesat 20 de ani si tot putin este...
vezi mai multe comentarii
BRAT