BREAKING NEWS | Dumitru Dragomir, 7 ani de inchisoare pentru DELAPIDAREA LPF! Decizia nu e definitiva: "Vor sa ma bage la inchisoare! Am mai multe dosare!"

BREAKING NEWS | Dumitru Dragomir, 7 ani de inchisoare pentru DELAPIDAREA LPF! Decizia nu e definitiva: "Vor sa ma bage la inchisoare! Am mai multe dosare!"

Optimile de finala de la EURO | Sambata, la ProTV, 22:00 Croatia - Portugalia; duminica, 22:00 Ungaria - Belgia; luni, 19:00 Italia - Spania

Lovitura grea primita astazi de Dumitru Dragomir din partea judecatorilor Tribunalului Bucuresti.

Fostul sef al Ligii Profesioniste de Fotbal a fost condamnat la 7 ani de inchisoare pentru delapidarea LPF in vanzarea drepturilor TV.

Instanta a decis obligarea lui Dumitru Dragomir la plata de despagubiri de peste 1,3 milioane lei in solidar cu alti doi inculpati, precum si la plata a peste 12, 1 milioane lei in solidar acestia dar si cu LPF. De asemenea, Tribunalul Bucuresti a mentinut toate sechestrele si masurile asiguratorii luate in cauza.

"Sunt total nevinovat, dar am mai multe dosare. Vor sa ma bage la puscarie. Nu e definitiva decizia. Vedem despre ce este vorba si cu asta am terminat. O sa vad motivatia, avem dreptul la recurs. Asta e", a spus Dragomir pentru B1TV.

DRAGOMIR A PRIMIT 3 ANI SI IN DOSARUL CRAIOVA, ALATURI DE SANDU

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal Mircea Sandu si fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir au fost condamnati, luni, de Tribunalul Bucuresti, la cate 3 ani inchisoare cu suspendare in dosarul dezafilierii ilegale a Universitatii Craiova. Decizia nu este definitiva nici in acest dosar.

Mircea Sandu si Dumitru Dragomir au primit cate 2 ani si 4 luni inchisoare, pedepse sporite cu cate 8 luni inchisoare, insa instanta a dispus suspendarea executarii pedepselor de cate 3 ani inchisoare, pe durata unor termene de supraveghere de 3 ani si 4 luni. Cei doi au fost obligati sa presteze munca neremunerata in folosul comunitatii, daca sanatatea le va permite, pe o durata de 100 de zile.

Potrivit deciziei tribunalului, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir au fost obligati la plata a cate 80.000 lei amenda penala, precum si 2 ani interzicerea unor drepturi civile.

De asemenea, Liga Profesionista de Fotbal si Federatia Romana de Fotbal au fost condamnate la plata a cate 370.000 de lei amenda penala fiecare si publicarea hotararii de condamnare, dupa ramanerea definitiva a deciziei.

Judecatorii au admis actiunea civila formulata de SC Fotbal Club Universitatea Craiova SA, prin lichidator judiciar - Agentia de Insolventa SPRL Bucuresti. De asemenea, Mircea Sandu, Mitica Dragomir, LPF si FRF trebuie sa plateasca 10.527.634 lei, plus dobanda legala de la ramanerea definitiva a hotararii, catre partea civila Ministerul Finantelor Publice - ANAF.

Pe durata termenelor de supraveghere, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir trebuie sa respecte urmatoarele masuri: sa se prezinte la Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Bucuresti la datele fixate de acesta; sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat; sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile; sa comunice schimbarea locului de munca; sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor de existenta. De asemenea, cei doi nu au voie sa paraseasca teritoriul Romaniei fara acordul instantei.

Instanta a mai dispus mentinerea sechestrului asigurator asupra bunurilor lui Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Liga Profesionista de Fotbal si Federatia Romana de Fotbal.

Judecatorii au respins ca inadmisibile actiunile civile formulate de Clubul Sportiv Judetean stiinta U Craiova, Asociatia Fan Club Universitatea Craiova - Legiunea XIII, Asociatia Peluza Sud, FC U Craiova, Preoteasa Gigel, Adrian Mititelu, Gigi Mititelu, Liana Gabriela Mititelu, Ileana Mititelu si Marin Emanuel Elian.

Instanta a luat act ca Primaria Municipiului Craiova a renuntat la solicitarea de constituire ca parte civila.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Testarea rapidă în farmacii pentru depistarea COVID-19, aprobată de Ministerul Sănătăţii
BRAT
Modifică setările cookies