CSU Craiova Europa League Liga 1

Craiova, OUT din Europa, Duru nu avizeaza participarea in cupele europene! Reactia oltenilor: "Mergem la TAS"

Craiova a fost instiintata de UEFA ca nu poate participa in sezonul urmator de Europa League.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 14 Aprilie 2015, 22:13
Data actualizarii: Miercuri 15 Aprilie 2015, 09:37

UPDATE | Presedintele Comisiei de Licentiere a FRF, Viorel Duru, este cel care a recomandat ca CSU sa nu evolueze in cupele europene. Duru nu poate aviza participarea in competitiile continentale a Craiovei intrucat echipa nu are 3 ani consecutivi in Romania.

Un alt factor care a cantarit decisiv a fost legat de hotararea judecatoreasca care nu stabileste nicio legatura intre CSU si fosta organizare a clubului Universitatea.

UPDATE | Craiova nu renunta! CSU merge la TAS si spera sa-si castige dreptul de a participa in cupele europene.

"La mijlocul lunii februarie, Universitatea Craiova a depus spre analiza UEFA o cerere cu privire la dreptul clubului nostru de a evolua in competitiile organizate sub egida forului continental in sezonul 2015-2016, insotita de documentatia aferenta.

In urma cu cateva minute, in cursul acestei seri, Universitatea a primit raspunsul din partea UEFA privitor la solicitarea de a participa in competitiile europene. Este un raspuns nefavorabil, desi forul continental precizeaza ca Universitatea Craiova a respectat toate regulamentele.

UEFA ramane insa consecventa regulii ca pentru a participa in cupele europene, toate cluburile trebuie sa aiba trei ani consecutivi de afiliere la federatiile nationale, motivand astfel decizia. Potrivit regulamentelor, Universitatea Craiova are dreptul de a ataca hotararea UEFA la TAS.

Din respect fata de dorinta suporterilor nostri de a vedea cat mai repede echipa revenita in competitiile europene, acolo unde a reusit performante fantastice, fiind prima formatie din Romania care a atins semifinalele unei cupe europene, clubul nostru va face acest demers", se arata in comunicatul clubului din Banie.

UEFA considera ca gruparea CS Universitatea Craiova nu indeplineşte conditiile privind participarea in editia viitoare a cupelor europene, deoarece nu este afiliata de minimum trei ani ca membru al Federatiei Romane de Fotbal.

UPDATE | Nici la Federatie n-a venit o comunicare oficiala de la UEFA. "Nu stim cine a aruncat asta pe piata, noi nu stim nimic", a declarat secretarul general al Federatiei, Gheorghe Chivorchian.

UPDATE | Emil Sandoi, pentru Mediafax:"Sunt dezamagit de aceasta decizie pentru ca mi-as fi dorit sa avem dreptul sa jucam. Ar fi insemnat fantastic de mult pentru aceasta echipa sa joace in in Europa League. Nu stiu daca se mai poate face ceva, probabil o sa avem o discutie la club si sa stabilim care va fi urmatoarea miscare. Nu ne pica bine noua si cu siguranta nu le pica bine nici jucatorilor. Dar ei sa nu uite ca sunt jucatori profesionisti si trebuie sa dea totul de fiecare data cand intra pe teren. Eu sunt convins ca o sa reusim sa ii capacitam pana la finalul campionatului. Dar, repet, eu sper sa mai existe totusi o cale de recurs la decizia UEFA."

UPDATE | Clubul CSU Craiova nu a primit instiintarea oficiala din partea UEFA, a anuntat directorul excutiv Felix Grigore. Conform procedurii UEFA, Federatia este cea care primeste scrisoarea oficiala si abia apoi clubul.

UPDATE | Prima reactie a lui Sorin Cartu: "Asta e, ne pregatim pentru anul viitor. Daca asta e decizia UEFA, nu avem ce comenta. Noi ne vedem de ale noastre. Jucatorii nu cred ca vor fi mai putin motivati in urmatoarele etape, stiind ca nu avem drept de participare in cupele europene. De ce sa faca asta? Mergem inainte, incercam o clasare cat mai buna sezonul acesta si poate ca in urmatorul lucrurile se vor schimba." (ProSport)


UEFA considera ca CSU Craiova nu indeplineste conditiile privind participarea in editia viitoare a cupelor europene, deoarece nu este afiliata de minimum trei ani ca membru al Federatiei Romane de Fotbal, au declarat, pentru Mediafax, surse din cadrul clubului din Banie.

Formatia CS Universitatea Craiova, infiintata si afiliata la FRF in anul 2013, ocupa in prezent locul patru in clasament, cu 45 de puncte, pozitie care ii permitea participarea in editia viitoare a Europa League.

Tinand cont de pozitiile ocupate in clasament, echipele eligibile sa participe in cupele europene sunt Steaua Bucuresti, ocupanta locului 1, in Liga Campionilor, ASA Tirgu Mures (locul 2), Astra Giurgiu (locul 5) si FC Viitorul (locul 7), in Liga Europa.

Ocupanta pozitiei a treia, Petrolul Ploiesti, se afla in procedura de insolventa si nu poate participa in editia viitoare a cupelor europene. In aceeasi situatie se regaseste si Dinamo Bucuresti, ocupanta locului sase.

Modifică setările cookies