Liga 1

Bogdan Hofbauer despre scandalul care a pus FOC la Dinamo: "Daca Negoita pleaca azi, Dinamo ajunge maine ca Rapidul"

O gasca de baieti misto, brigada cu influenta din galeria lui Dinamo, ii cere patronului Negoita direct: sa plece. Chiar cu putin praf de amenintare. In saptamana in care un fan dinamovist a fost ucis pe strada, violenta ar trebui sa aiba un impact mai mare.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 30 August 2016, 11:12
Data actualizarii: Marti 30 August 2016, 11:21

Campioni in tribune, dinamovistilor le e dor sa fie campioni si pe teren, dar simt ca Negoita mai mult incurca si e depasit de noua miza. Cum strigatul de lupta preferat e o injuratura la adresa Stelei, e clar cat de mult se raporteaza dinamovistii la Steaua. Si ii reproseaza lui Negoita ca desi Steaua e o echipa des calificata in grupele europene, Dinamo a ajuns o echipa descalificata din Europa.

Cand Italia domina rau de tot fotbalul european, deci mondial, era o lupta crancena in tot campionatul. Din 18 echipe cadeau 4. Italienii au impartit antrenorii in doua categorii: cei capabili sa antreneze la echipele de la retrogradare si cei demni sa traga la Europa. Asta ne ajuta sa il intelegem si pe Negoita. Ii lipseste maretia.

Da, a scos-o pe Dinamo din insolventa, da, a readus-o in fruntea clasamentului, a evitat traseele groaznice pe care au calcat Rapid, Timisoara sau Petrolul! Da, Negoita e un bun supravietuitor, insa pentru suporteri nu e de ajuns. Ca sa te bati la campionat, asta nu mai e suficient.

Negoita lasa impresia ca nu cunoaste prea bine fotbalul ca afacere. Nu scoate bani sa aduca jucatori, nu tine la pretul celor pe care ii vinde. E unul din motivele pentru care a plecat Rednic, omul care a amintit cum e sa fii, chiar si pentru o noapte, peste Steaua. Si tot Negoita i-a taiat sperantele reale de titlu si lui Andone.

Suporterii nu mai vor sa le fie caldicel. Sa fie ori, ori! Joaca la risc.
Nu baga castigul in casa, vor dublu sau nimic! Dar intre bal si spital diferenta e atat de mare, iar solutiile atat de putine.

Pentru Dinamo n-ar fi rau ca Negoita sa plece, insa nu prin cartonas rosu, ci prin schimbare. Iar la Dinamo nu e niciun investitor in joc de glezne la incalzire, asa cum nu a fost nici la celelalte echipe mari ajunse in genunchi. Daca Negoita pleaca azi, Dinamo ajunge maine ca Rapidul. Daca-ti darami casa pana sa-ti faci una noua, devii fiul ploii.

Ei cer o schimbare a unei situatii mediocre, dar reale, cu una poate, vedem noi, mai buna. Desi superbi in derby-ul cu Steaua, dinamovistii au fost la meciul urmator doar jumatate din cat au fost suporterii de la Petrolul in Liga a patra. Dar si fanii Petrolului s-au trezit doar cand echipa a murit. Iar rapidistii ar trebui sa aiba pe constiinta ca Rapidul a murit sub ochii lor, fara sa faca mai mult decat prezenta la meciuri.

Geniali in peluza, suporterii lui Dinamo spun ca ar fi printre ei manageri capabili sa inalte clubul. E doar socoteala de acasa. Parca Borcea tot asa se lauda: ca venea din tribune inainte sa devina conducator. Si n-a fost bine.

CITESTE SI

Modifică setările cookies