Becali vinde SCUMP si pregateste noi exporturi! Cei 5 jucatori care pot pleca si suma URIASA incasata de Steaua pe ultimii 9 jucatori vanduti

Autor: Sport.ro
Luni 10 August 2015, 15:32

	Becali vinde SCUMP si pregateste noi exporturi! Cei 5 jucatori care pot pleca si suma URIASA incasata de Steaua pe ultimii 9 jucatori vanduti

Gigi Becali a avertizat ca Steaua poate ajunge in insolventa insa ultimele sezoane arata ca situatia nu e chiar atat de neagra.

"Daca nu ne calificam acum, la revedere, intr-un an intram in insolventa. Nu ma mai interesa, o dadeam cadou. Fotbalul inseamna dat foc la bani" spunea Gigi Becali dupa infrangerea cu Trencin. Patronul Stelei a spus ca nu mai vrea sa bage bani in club si ca exista 10 milioane de euro in conturile Stelei in acest moment, bani proveniti din jucatorii vanduti.

Cat a incasat insa Steaua? Conform datelor transfermarkt, Steaua a vandut 9 jucatori in ultimele 3 sezoane (inclusiv acesta), incasand pentru acesti jucatori, in medie, 2.95 milioane de euro. Pentru a evita insolventa, Steaua ar trebui sa vanda pe sezon de aceasta suma, restul de bani pana la bugetul de 5 milioane de euro ce i-ar asigura existenta venind din drepturile TV si recompensele din competitiile in care evolueaza.

Iata jucatorii vanduti de Steaua in ultimii ani:

Sezonul 2013/2014 - 13 milioane de euro
- Vlad Chiriches - 9.5 milioane de euro
- Raul Rusescu - 2.2 milioane de euro
- Alexandru Bourceanu - 1.3 milioane de euro

Sezonul 2014/2015 - 12.6 milioane de euro
- Lucian Sanmartean - 400.000 de euro
- Lukasz Szukala - 600.000 de euro
- Mihai Pintilii - 2.4 milioane de euro
- Claudiu Keseru - 2.4 milioane de euro
- Florin Gardos - 6.8 milioane de euro

Sezonul 2015/2016 - 1 milion de euro
- Cristi Tanase - 1 milioane de euro

Suma totala: 26.6 milioane de euro

In ciuda jucatorilor vanduti, Steaua ramane probabil cea mai puternica echipa din Liga 1, fiind marea favorita si in acest sezon la titlu de campioana. In ciuda eliminarii din preliminariile Champions League, Steaua are oportunitatea de a ajunge in grupele Europa League, daca trece de Rosenborg. Iar Steaua continua sa aiba jucatori tineri ce ar putea fi vanduti in viitor pe sume importante precum Mihalcea, Cojocaru, Tudorie, Gradinaru, Tarnovan, Carp, Enceanu, Iancu sau, mai ales, Stanciu.

In acest moment, cei mai bine cotati jucatori din lotul Stelei sunt:

- Fernando Varela (27 de ani) - 4 milioane de euro
- Alex Chipciu (26) - 3.5 milioane de euro
- Adi Popa (27) - 2.1 milioane de euro
- Paul Papp (25) - 2 milioane de euro
- Nicolae Stanciu (22) - 1.8 milioane de euro

Cîţu: Vom deschide şi etapa a treia de vaccinare. Primim peste 2,6 milioane de doze de vaccin numai în luna martie
BRAT

Modifică setările cookies