Superliga

Becali castiga prin fapte si pierde prin vorbe. Stefan Beldie despre paradoxul Becali si felul in care conduce Steaua

Becali castiga de pe urma unora dintre faptele sale si pierde de pe urma majoritatii vorbelor pe care le rosteste. Iese pe plus, dar e un plus cam mic raportat la ce potential economic are Steaua.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Iulie 2015, 16:56
Data actualizarii: Joi 23 Iulie 2015, 17:01

Dupa calificarea cu-nfrangere de-aseara, patronul Stelei a vorbit despre lucruri oarecum neasteptate:

”Daca nu ne calificam acum, le-am si spus asta, intr-un an intram in insolventa! Pai, ce, mai sunt idiot sa dau banii mei la fotbal? Sa intru iar in puscarie? si daca intram in insolventa, nu ma mai interesa, dadeam echipa cadou. Am vrut sa fiu faimos si am zis ca e desertaciune. Mai stau la fotbal doar daca mai castig bani, altfel, nu!”

Vorbele acestea pot fi analizat in fel si chip. Poti sa te gandesti inclusiv la bancul acela cu omul care-si duce calul la targ pentru a-l face de ras, nu neaparat pentru a-l vinde.

Adevarul este ca niciunde in lumea aceasta, o societate comerciala nu-si comunica dezastrele inainte ca acestea sa se-ntample.

Niciunde, ideea insolventei sau a falimentului nu este proclamata in public, decat dupa ce societatea ia masurile necesare pentru a evita un astfel de scenariu si vorbeste apoi despre ceea ce s-ar fi putut intampla daca nu actiona intr-un fel sau altul.

Singurele momente in care ideea insolventei sau a falimentului este vehiculata direct tin de acele sedinte strategice in care ori conducerea executiva discuta tema cu actionarii sau board-ul de administratie, ori cand actionarii sau board-ul pun in discutie ideea aceasta in fata conducerii executive. Totul in spatele unor usi bine inchise si in fata unor oameni care au datoria sa pastreze secretul discutiilor.

Insolventa este un stigmat oriunde in lumea economica, indiferent ca vorbim de lumea economica civilizata sau de cea necivilizata. Sigur, poti face afaceri in insolventa, iti poti reveni, dar de-a lungul intregului proces esti privit cu o neincredere suplimentara, care depaseste spiritul critic obisnuit al partenerilor de afaceri.

Citeste continuare aici - click 3surse.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!