Avertismentul lui Andone inaintea meciului din Kazahstan: "Au jucatori de valoarea lui Nicusor Stanciu". Amintirile dinamovistului de la Astana

Autor: Sport.ro
Joi 06 Octombrie 2016, 13:03

	Avertismentul lui Andone inaintea meciului din Kazahstan: "Au jucatori de valoarea lui Nicusor Stanciu". Amintirile dinamovistului de la Astana

Ioan Andone si-a jus jucatorii tocmai in Belarus, la Brest, pentru un mini-cantonament. "Cainii" se pregatesc acolo in pauza competitionala prilejuita de meciurile echipelor nationale, din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2018.

In Belarus, Andone a rememorat meciurile jucate de el alaturi de Dinamo la Minsk, in sezonul 1983/84, precum si perioada de dinainte de Revolutie. De asemenea, antrenorul lui Dinamo a vorbit despre meciurile echipei nationale cu Armenia si Kazahstan, acesta fiind un cunoscator al fotbalului din ultima tara enumerata.

Andone a antrenat in Kazahstan in 2013 si 2015, la Astana si Aktobe. Acesta spune ca a ramas impresionat de aceasta tara si avertizeaza: "Au fotbalisti valorosi".

"In Kazahstan, salariul mediu e de 1.000 dolari. Oamenii au liniste, sigurata, cu totii au de lucru, nu vezi cersetori. In plus, lumea e civilizata.

Am mers acolo sa-i invat fotbal, dar sa stiti ca sunt la un nivel bun.

Ziarele de acolo prezentau stiri pozitive. Kazahii sunt foarte mandri, vorbesc limba lor, nu vorbesc rusa.

Vom avea un meci greu acolo. Eu am antrenat 6 jucatori din actuala nationala, le cunosc valoarea. Sunt fotbalisti de nivelul lui Nicusor Stanciu", a spus Ioan Andone.

In Belarus, in fata statuii lui Lenin, Andone si-a amintit si de perioada comunista.

"Tin minte ca inaintea deplasarii erau oameni care ne prelucrau. Ne ziceau sa nu ramanem acolo, sa nu fugim, pentru ca familiile noastre vor avea probleme. 

In vremea aia, cu totii aveam insa unde sa stam, aveam bani, nu aveam credite la banci. Dar nu aveam voie sa avem locuintele noastre pentru ca eram ofiteri incadrati.

In deplasari, cand eram antrenat de Mircea Lucescu, mergeam la muzee. El ne ducea acolo, datorita lui am vazut Muzeul Luvre.

Ca jucator, am evoluat la Minsk. Am facut 1-1 in Belarus si am batut cu 1-0 acasa, apoi ne-am calificat si am jucat cu Hamburg. Rednic a dat gol la Minsk, iar Augustin in Stefan cel Mare", si-a mai amintit Andone.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Florin Cîțu: "1 iunie nu însemană că revenim cu totul la normalitate, dar e un prim pas"
BRAT
Modifică setările cookies