VIDEO EXCLUSIV Așa a devenit Budescu "magician": "Munceam 10 ore pe zi! Nici nu prea mâncam atunci"

Constantin Budescu a impresionat întotdeauna prin tehnica sa, execuții spectaculoase și un stil degajat, atât pe teren, cât și în afara lui.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 24 Aprilie 2022, 08:13
Data actualizarii: Duminica 24 Aprilie 2022, 08:15

Ajuns la 33 de ani, mijlocașul născut la Urziceni se mândrește cu trei trofee în România, toate cu Astra, dar și cu două calificări în primăvara Europa League, una cu formația giurgiuveană și alta cu FCSB.

Constantin Budescu: "Făceam fotbal 10 ore pe zi! Profesorul ne punea tot timpul să facem tehnică individuală"

Pentru a ajunge să fie considerat unul dintre cei mai tehnici fotbaliști din istoria recentă a României, Budescu mărturisește că se antrena din greu în copilărie, chiar și 10 ore pe zi. Chiar dacă a început să practice târziu fotbalul de performanță, mijlocașul cu 17 meciuri la naționala României a dezvăluit într-un interviu pentru PRO TV că exercițiile de tehnică individuală din copilărie l-au ajutat enorm.

"Tot timpul am avut plăcerea asta de a juca fotbal și mi-a plăcut să practic sportul ăsta de plăcere. Am început târziu fotbalul de performanță, pe la 15-16 ani. Când eram mic, doar de plăcere, în curtea școlii. Am practicat toate sporturile, dar doar în curtea școlii. N-am fost la nicio grupă de juniori, așa a fost situația atunci și cred că a fost bine.

Făceam fotbal tot timpul. 10 ore pe zi! Avem un profesor care ne punea tot timpul să facem tehnică individuală și să jucăm foarte mult fotbal. Erau zile când ajungeam și la 10 ore. Nici nu prea mâncam atunci, poate eram mai slab atunci (n.r - râde). 

Cam aia era, ajungeam pe la 10 la școală și plecam seara, pe la 8-9, depinde. Dacă făceam lucrurile cu plăcere, nu prea mai aveam timp să discut acasă. Mergeam și direct dormeam, eram rupt. Temelele le făceam tot la școală.

Sunt talentat, dar am muncit foarte mult ca să ajung să am talentul ăsta. Cum am spus, munceam 10 ore pe zi. Era plăcere, dar, până la urmă, tot o muncă era. Să stai să te joci cu mingea 10 ore pe zi, e ceva lucru. Am spart și geamuri, dădeam și peste școală, dădeam și cine o dă pe geam, nu numai acum fac asta", a spus Constantin Budescu, într-un interviu pentru PRO TV.

Constantin Budescu: "Copiii mei să se distreze mai întâi"

Budescu spune că nu pune presiune pe cei doi băieți ai săi, Patrick Nicolas (6 ani) și Matias (4 ani), în ceea ce privește fotbalul. Îi lasă să se distreze, așa cum a făcut-o și el la momentul respectiv, iar ulterior vor putea lua singuri decizii.

"Copiii nu i-am dus deocamdată la fotbal. Este devreme, mi-e frică să nu se lase înainte să se apuce. Le place fotbalul, dar nu vreau să-i duc deocamdată într-un mediu organizat. Să se distreze mai întâi, se joacă toată ziua cu mingea. Nu mi-am făcut niciun plan, ei vor face ce le va plăcea. 

Mai fac concursuri cu fiul meu cel mare, el se pricepe mai bine. Celui mic i-am spus că nu prea știe cu mingea și că îl băgăm în poartă. După, a început să îmi ceară tricourile portarilor", a mai spus Budescu.

Modifică setările cookies