ANOMALIA Ligii I loveste din nou! Desi e peste Astra in clasament, CFR ar incheia sezonul sub campioana din cauza sistemului! Veste proasta pentru insolvente: "Retrogradare!"

Regulile LPF si FRF dau din nou peste cap Liga I. 

Desi are mai multe puncte ca Astra, CFR se poate trezi sub campioana in clasament la terminarea sezonului, cand se injumatatesc punctele. Cu 23 de puncte adunate pana acum, CFR ar ramane cu 6 puncte la startul sezonului de play-off/play-out. Campioana Astra a adunat pana acum 13 puncte si prin injumatatire ar ramane cu 7 puncte la finalul sezonului regulat. CFR e acum pe locul 8, la doua puncte in spatele ultimului loc de play-off. Astra e pe locul 10, cu 13 puncte. 

"Noi nu le penalizam, injumatatim punctele tuturor echipelor pentru un nou campionat in play-off. Noi nu penalizam, e o pedeapsa, noi nu le pedepsim, am aplicat in criteriu. Penalizarea ramane, ea merge pana la capat. 

CFR ar avea jumatate din punctele castigate pe teren minus penalizarea care merge. CFR ar avea 6 puncte. Astra ar avea 7 puncte acum si i-ar lua locul lui CFR", a explicat Marius Mitran la Sport.ro. 

Din 2018, echipele aflate in insolventa nu vor mai putea sa participe in play-off, indiferent de locul pe care il ocupa in clasament. 

"Echipele in insolventa vor intra si in acest sezon in play-off, exista varianta sa se intample ca anul trecut si sa termine pe loc de cupa europeana si sa nu poata sa joace. O echipa fara insolvente poate sa se califice in Europa din play-out. S-a revenit asupra acestei reguli. In caz ca echipele nu isi achita datoriile vor fi retrogradate dupa sezonul 2017/2018. Din 2018/2019 nu vom mai avea echipe in insolventa. Sa speram ca peste doi ani, echipele din insolventa isi vor rezolva problemele asa cum a demonstrat Dinamo ca se poate.", a explicat Mitran.

Citeste si:Liga I
VIDEO PROTVPLUS.RO

Florin Cîțu: "1 iunie nu însemană că revenim cu totul la normalitate, dar e un prim pas"
BRAT
Modifică setările cookies