MRK Vardar Skopje Europa League Rapid Steaua Superliga

ANALIZA: Vardar Skopje, cel mai tare club din Macedonia! E un fel de 'Steaua' lor si are COSMARURI cand se gandeste la Romania:

Steaua a aflat cu cine va juca in preliminariile Ligii, cel putin pana cand UEFA va lua o decizie in ceea ce priveste soarta campioanei din Romania.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 24 Iunie 2013, 13:33
Data actualizarii: Luni 24 Iunie 2013, 13:53

FK Vardar Skopje este cel mai titrat club din Macedonia. Chiar daca nu are o istorie bogata, de castigatoare de Liga sau de Cupa UEFA/Europa League, Vardar ramane o echipa periculoasa.

Mai ales pentru fanii sai, recunoscuti ca fiind unii dintre cei mai rai din fosta Iugoslavie. Stadionul echipei are 33.000 de locuri si e mereu plin la meciurile cu miza, atunci cand Vardar intalneste adversari de calibru, cum este si cazul Stelei.

Arena este acoperita in proportie de 80%, are facilitati importante si este intre primele 10 stadioane ca dimensiuni, in zona Balcanilor.

Fanii lui Vardar sunt foarte patimasi cand vine vorba despre clubul lor. Motiv pentru care s-au infratit cu alte factiuni de ultrasi, cum sunt cei ai lui Schalke 04.

Mai departe, trebuie spus ca intr-un clasament all-time al Iugoslaviei, FK Vardar este pe un onorant loc 11, alaturi de mult mai puternicele si glorioase mari echipe - Steaua Rosie si Partizan.

In palmares au 8 titluri si 6 cupe, ceea ce o face si cea mai populara in randul fanilor, la fel cum si in Romania o arata sondajele pe Steaua.

Romanii le provoaca inca amintiri neplacute celor din Skopje: Rapid a distrus-o pe Vardar in drumul catre sfertul EuroFantastic din 2005-2006. Atunci, cele doua s-au intalnit in preliminarii, scorul fiind 1-1 in deplasare si 3-0 pe Giulesti.

Inca o coincidenta: atat Steaua, cat si Vardar au fost infiintate in 1947. Primul meci dintre cele doua se va juca pe national arena, iar mansa retur la Skopje.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!