"Am vorbit cu directorul de la UEFA, mi-a zis ca nu se opune". Negoita le da sperante dinamovistilor: echipa ar putea juca din nou in Europa

"Am vorbit cu directorul de la UEFA, mi-a zis ca nu se opune". Negoita le da sperante dinamovistilor: echipa ar putea juca din nou in Europa

Dinamo a revenit in lupta la varful Ligii I, iar "cainii" au ambitii mari pentru cea de-a doua parte a campionatului. Negoita, Rednic si jucatorii din Stefan cel Mare viseaza la clasarea pe un loc care sa o trimita din nou pe Dinamo in cupele europene, dar si la obtinerea dreptului de a evoluat in competitiile continentale.

Intarzisi in cupele europene odata cu intrarea in insolventa, dinamovistii au dus mult timp lipsa unui meci international. Acum, insa, patronul Ionut Negoita are mari sperante.

Dinamo a iesit din insolventa spre finalul lunii septembrie 2015 si de atunci tine legatura cu UEFA pentru a putea afla daca va primi acceptul sa evolueze intr-o competitie europeana inca din sezonul 2016/17, nu din 2017/18, asa cum prevede regulamentul.

Ionut Negoita se bazeaza pe faptul ca Dinamo a scapat de datoriile din planul de reorganizare inca dinaintea datei de 30 martie 2015, insa verdictul final al inchiderii procedurii de insolventa a fost amanat din cauza vacantei judecatoresti. De altfel, acesta spune ca directorul general al Departamentului de Licentiere al UEFA i-a spus ca forul european intelege acest lucru si ca nu se va opune in cazul in care clubul alb-rosu va primi "avizul" din partea FRF.

"Am luat legatura la UEFA cu domnul Traverso (n.r. - Andrea Traverso), adica cu directorul general al Departamentului de Licentiere. Am transmis care este problema noastra si ni s-a comunicat ca ar trebui sa traducem si sa trimitem toate documentele care fac obiectul discutiei. Pana pe 30 martie, noi am platit tot ce a depins de noi, tot ce era pe planul de reorganziare, toate sumele respective.

In teorie, a aparut vacanta judecatoreasca si decizia finala a fost in septembrie. Domnul Traverso ne-a spus, cu subiect si predicat, dupa ce i-am aratat toate documentele - am fost eu, personal, si am discutat cu dansul, ca sa-si faca o idee, cu documente legale, nu cu povesti: 'Noi, la nivel de UEFA, nu cunoastem legislatia in materie de insolventa din fiecare tara. Ca urmare, noi dam libertate federatiilor tarilor sa analizeze cum stau lucrurile, ce s-a facut. Dupa ce vad eu in documente, eu, daca federatia va da licenta si pune in spate, argumenteaza cu toate actele pe care le aveti, si va da licenta, noi, UEFA, nu o respingem, nu o contestam'.

In cazul in care cei de aici nu vor intelege lucrurile, mergem la TAS. Eu spun ca avem sanse 50-50%. In cateva saptamani voi cere sa avem o discutie foarte serioasa pe aceasta tema (n.n. - la FRF). S-au facut anumite demersuri, cu juristul FRF, s-au inaintat toate documentele si se analizeaza cazul", a spus Ionut Negoita, actionarul lui Dinamo, la Digisport.

31 martie 2015 era termenul pana la care dinamovistii ar fi trebuit sa iasa din insolventa

24 septembrie e data la care Tribunalul Bucuresti a pronuntat verdictul final: inchiderea procedurii de insolventa

VIDEO PROTVPLUS.RO

Klaus Iohannis, despre pașaportul de vaccinare în UE: „Ar trebui utilizat pentru scopuri medicale”
BRAT

Modifică setările cookies