Superliga

ADIO Europa League! Comisia de Apel a respins cererea clubului Dinamo pentru licenta europeana!

Dinamo nu poate juca in Europa League. Locul in competitia europeana va fi luat de urmatoarea clasata, CFR Cluj.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Mai 2014, 21:46
Data actualizarii: Joi 29 Mai 2014, 09:31

Comisia de Apel a Administratiei de licentiere a FRF a respins memoriul clubului Dinamo prin care contesta retragerea licentei pentru sezonul urmator de Europa League.

"Prin Decizia nr. 7/28.05.2014, Comisia de apel pentru acordarea licentei cluburilor a respins ca nefondat apelul formulat de S.C. Dinamo 1948 S.A. si a mentinut dispozitiile Hotararii nr. 26/21.05.2014, a Comisiei pentru acordarea licentei cluburilor, de retragere a licentei pentru participarea la competitiile de club UEFA, in sezonul competitional 2014-2015. Decizia este definitiva si executorie, cu drept de recurs la TAS, in 10 zile de la data comunicarii", se arata pe site-ul oficial al FRF.

Directorul Administratiei de Licentiere din cadrul FRF, Viorel Duru, a inaintat un raport Comisiei pentru acordarea licentei cluburilor, in care a propus retragerea dreptului de participare in cupele europene, sezonul 2014/2015, a FC Dinamo, club care a cerut intrarea in insolventa.

In urma cu o saptamana, Comisia pentru acordarea licentei cluburilor a admis cererea lui Duru si a retras licenta clubului Dinamo 1948 SA pentru participarea in competitiile de club UEFA in sezonul 2014-2015.

Dinamo a depus, la Tribunalul Bucuresti, dosarul prin care solicita deschiderea procedurii de insolventa. Tribunalul Bucuresti a analizat astazi acest dosar si a ramas in pronuntare. Conform legislatiei UEFA un club nu poate participa in cupele europene in perioada in care se afla in insolventa. UEFA permite inscrierea cluburilor in competitiile pe care le organizeaza dupa un an de la incheierea acestei proceduri.

Dinamo a terminat sezonul pe locul 4 in Liga I, asa ca, din punct de vedere sportiv, era eligibila pentru a participa in Europa League. Locul lui Dinamo in competitia europeana va fi luat de CFR Cluj.
 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!