Liga 1

A opta oară-i cu noroc? Nicolo Napoli, anunțat oficial de clubul condus de Adrian Mititelu 

Nicolo Napoli este noul antrenor al clubului FCU Craiova. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 11 Ianuarie 2022, 18:17
Data actualizarii: Marti 11 Ianuarie 2022, 18:24

FCU Craiova a schimbat trei antrenori în 21 de etape. Adrian Mutu, Flavius Stoican și Eugen Trică au căzut în dizgrațiile lui Adrian Mititelu rapid și au fost îndepărtați de la clubul oltean. Iar în 2022, oltenii vor fi pregătiți de al patrulea tehnician. Nicolo Napoli a fost anunțat oficial la FCU Craiova. 

„Nicolo Napoli este noul antrenor al Științei! 

  • Reactia lui Nicolo Napoli, dupa ce a dus-o pe Poli Iasi in Liga a doua: Felicit baietii, au dat 100%!

Tehnicianul italian, în vârstă de 59 ani, a semnat un contract cu gruparea alb-albastră până în vara acestui an, cu posibilitatea de a-și prelungi înțelegerea pentru încă un an”, este comunicatul oficial emis de FCU Craiova. 

Astfel, italianul a ajuns să pregătească clubul condus de Adrian Mititelu pentru a opta oară, prima dată fiind învestit în 2004. În ultimul mandat, acesta a plecat, pe 12 octombrie 2020, după o victorie cu Rapid, 5-0, în Liga 2, acuzându-l pe patronul celor de la FCU Craiova că nu înțelege fotbalul.

Napoli: „Așa se întâmplă când patronul nu știe fotbal și vrea să se bage peste tot”

„M-a dat o dată afară când eram în Europa. Acum, aveam 5 victorii, eram pe primul loc… Dar nu am mai rezistat! M-am dus peste el în birou și i-am zis că plec după meciul de Cupă și după cel cu Rapid, ca să aibă timp să caute alt antrenor.

De ce eram supărat? Așa se întâmplă când patronul nu știe fotbal și vrea să se bage peste tot. La noi era o problemă cu preparatorul fizic. Aveam 11 jucători cu rupturi musculare sau probleme musculare. Am jucat 20 de ani fotbal la un nivel bun și mă pricep măcar puțin la acest aspect. Erau prea puternice antrenamentele pe partea fizică.

I-am zis asta despre Dan Vasilică și el mi-a zis că e omul lui de încredere. A spus să stau liniștit și să îmi văd de treabă. Dar eu nu pot antrena pe ideile altora”, a declarat Nicolo Napoli pentru sursa prosport, în octombrie 2020. 

Misiunea antrenorului este să o mențină pe FCU Craiova în Liga 1, unde, deocamdată ocupă pozția a 14-a, cu 19 puncte după 21 de etape.

Clasamentul Ligii 1  

De-a lungul carierei, antrenorul italian le-a mai pregătit pe Vado, Orabassano, FC Brașov, Astra, Turnu Severin și Poli Iași. 

Modifică setările cookies