A jucat 28 de minute si a luat 57.000 de euro! Cazul Obed a fost inchis dupa ce Rapid a platit datoria si a scapat de depunctare

A jucat 28 de minute si a luat 57.000 de euro! Cazul Obed a fost inchis dupa ce Rapid a platit datoria si a scapat de depunctare

Rapid a scapat de depunctare dupa ce si-a platit datoria fata de Obed.

Conducerea clubului Rapid Bucuresti a achitat, joi, datoria de 57.000 de euro catre fotbalistul Rhema Obed si va contacta FIFA pentru a scapa de depunctare, au declarat, pentru AGERPRES, surse din cadrul gruparii giulestene.

"S-a rezolvat problema, astazi a fost facuta plata de 57.000 de euro catre Obed. La club a sosit si un document semnat de jucator in care confirma ca totul este in regula si ca va renunta la litigiul deschis la FIFA. Acum urmeaza sa fie contactat forul international pentru a nu se pune in aplicare depunctarea. Bineinteles, acest lucru se va face prin intermediul Federatiei Romane de Fotbal", au afirmat sursele citate.

Federatia Romana de Fotbal a primit saptamana trecuta o adresa prin care FIFA solicita sanctionarea clubului Rapid din Liga a II-a cu deducerea a 6 puncte din clasament in urma datoriei de 57.000 de euro pe care o are de achitat catre fostul sau jucator, englezul de origine nigeriana Rhema Obed.

Luni, 16 mai, Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a suspendat 48 de ore aplicarea sanctiunii cu 6 puncte a echipei Rapid, solicitata de FIFA. "Le dam ragaz 48 de ore celor de la Rapid sa faca dovada platii si noi sa ne adresam FIFA sa vedem daca accepta sa nu se faca aceasta depunctare. Toate aceste documente trebuie trimise la FIFA si nu la FRF. Noi suntem obligati sa punem in aplicare sanctiunea daca nu primim dovada in 48 de ore"', afirma presedintele FRF, Razvan Burleanu, la finalul sedintei Comitetului Executiv de luni.

In varsta de 24 de ani, Obed s-a aflat in lotul echipei Rapid pentru putin timp in sezonul 2013-2014, in care a evoluat 28 de minute in trei partide oficiale. El a jucat 15 minute in meciul cu Ceahlaul Piatra Neamt (Cupa Romaniei), 6 minute cu Dacia Unirea Braila (Liga a II-a) si 7 minute cu FC Clinceni (Liga a II-a).

In momentul de fata, cu doua etape inainte de sfarsitul campionatului, echipa Rapid se afla pe primul loc al clasamentului Seriei I a Ligii a II-a, cu 40 de puncte. in cazul in care se va pune in aplicare depunctarea, formatia giulesteana ar pierde sansa de a promova direct in Liga I.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Criza din Guvern a luat sfârșit. Coaliția are un nou acord, ministrul Sănătăţii va fi anunţat miercuri
BRAT
Modifică setările cookies