Superliga

A gresit sau nu Cojocaru la golul lui Axente? 3 portari de legenda ai Romaniei au dat verdictul despre pustiul de 19 ani al Stelei

23 de meciuri are Cojocaru la echipa mare a Stelei, in 3 ani.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 10 Iulie 2015, 09:04
Data actualizarii: Vineri 10 Iulie 2015, 09:10

Steaua se va baza pe Cojocaru si Nita in acest sezon. Gigi Becali a anuntat mai multe nume pentru poarta campioanei, printre care Pecanha, Grahovac sau Veselovsky, insa niciunul dintre ele nu s-a materializat.

Radoi se va baza astfel pe cei doi portari care au fost rezerve in ultimii ani in Ghencea, in spatele lui Arlauskis sau Tatarusanu. Cojocaru a inceput sezonul ca titular, in Supercupa, insa a avut o faza controversata, la golul marcat de Axente. Bogdan Stelea, Duckadam si Daniel Gherasim, toti fosti portari ai Stelei si campioni cu echipa ros-albastra, au analizat iesirea lui Cojocaru, ajungand la concluzia ca nu a fost gol de portar.


"Nu este un gol de portar, asta e clar. Vina principala e a fundasilor centrali, Axente era intre ei si tot a reusit sa le ia fata. Cu toate astea, Cojocaru n-a fost sigur pe el. A vrut sa iasa, apoi s-a oprit. Se vede ca inca nu ancitipeaza corect mingile, asta se dobandeste in timp, mai ales aceste baloane care nu vin din lateral. Daca va avea o faza de genul asta peste vreo 5-6 ani, cred ca va proceda cu totul altfel", a spus Bogdan Stelea.

"Cojocaru nu a gresit la gol, a facut o partida buna. A iesit pe centrarile pe care a trebuit si a avut acel reflex senzational. La faza golului Axente era cu fundasul langa el si orice portar stie ca nu trebuie sa iasa in aceasta situatie. Nu cred ca poate fi considerat vinovat", a spus Duckadam.

"Nu poti sa spui ca a gafat Cojocaru. Revedeti faza, veti observa cum Cojocaru face un pas in fata, sa iasa spre minge, dupa care se retrage. Acolo a gresit, a ratat ocazia sa intervina. E o singura explicatie: e un portar "crud", la 19 ani n-ar avea cum sa detina experienta suficienta. In ciuda ezitarii de la gol, a demonstrat in Supercupa ca are talent, cand a intervenit cu un reflex formidabil la ocazia lui Romario", a spus Daniel Gherasim.

Modifică setările cookies