Liga 1

9 suporteri care au aruncat cu torte si petarde la meciul de aseara au fost retinuti! Risca pana la 5 ani de INCHISOARE

Suporterii lui Dinamo au intrerupt meciul cu Steaua timp de 20 de minute. 9 dintre ei au ajuns la sectie dupa derby-ul pierdut cu 3-1 in fata Stelei.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 04 Mai 2015, 11:17
Data actualizarii: Luni 04 Mai 2015, 11:26

Jandarmeria a sanctionat clubului Dinamo Bucuresti cu 40.000 de lei. Acestia au emis un comunicat oficial prin care spun ce s-au intamplat la meci si ce sanctiuni risca suporterii care au aruncat cu petarde in teren.

"Noua suporteri au fost condusi la sectia de politie pentru intocmirea actelor de constatare pentru folosirea de materiale pirotehnice, fapta pentru care risca inchisoare de la 6 luni la 5 ani.", scrie in comunicatul Jandarmeriei.

Tot comunicatul mai jos:

 

Cu ocazia partidei de fotbal dintre echipele F.C. DINAMO Bucuresti si F.C. STEAUA Bucuresti, disputata in data de 03 mai a.c., Jandarmeria Capitalei a constatat mai multe abateri de la prevederile legale in vigoare, savârsite de catre clubul organizator, de firma de paza si de catre unii dintre suporteri.  Inainte de inceperea partidei, in Peluza Nord a stadionului, suporterii dinamovisti au aprins materiale pirotehnice si au aruncat o parte din ele spre terenul de joc, fapt ce a condus la  amânarea inceperii meciului.
 
La inceperea celei de-a doua reprize, suporterii dinamovisti din Peluza Nord a stadionului au aprins si au aruncat cu materiale pirotehnice spre terenul de joc, iar arbitrul a intrerupt partida. Dupa transmiterea apelurilor la calm de la statia de amplificare a stadionului, la aproximativ 20 de minute de la inceperea celei de-a doua reprize, partida a fost reluata.
 
Pentru ca nu a respectat obligatiile prevazute de lege, nu a luat masurile necesare pentru interzicerea introducerii si folosirii in arena sportiva a materialelor pirotehnice de catre suporterii participanti la evenimentul sportiv si nu a asigurat un sistem functional de contorizare a accesului spectatorilor, clubul F.C. DINAMO Bucuresti a fost sanctionat cu amenda in valoare totala de 40.000 de lei in conformitate cu prevederile art. 10, alin. 2, lit. b si alin. 1, lit. t din Legea 4/2008.
Pentru nerespectarea prevederilor Planului de Actiune aprobat de Unitatea de Jandarmi, firma de securitate a fost sanctionata cu amenda in valoare de 1000 lei in conformitate cu prevederile art. 27, alin. 1, lit. c din Legea 4/2008, iar trei agenti de securitate au fost sanctionati contraventional cu 500 de lei fiecare, conform art. 27, alin. 1 din Legea nr. 4/2008, pentru nerespectarea obligatiilor prevazute in planul de actiune.
 
Noua suporteri au fost condusi la sectia de politie pentru intocmirea actelor de constatare pentru folosirea de materiale pirotehnice, fapta pentru care risca inchisoare de la 6 luni la 5 ani. Jandarmeria Capitalei analizeaza imaginile surprinse de camerele video de supraveghere ale stadionului pentru identificarea si altor suporteri care au folosit materiale pirotehnice.
 
Pentru desfasurarea in conditii de siguranta a evenimentelor sportive Jandarmeria Capitalei recomanda tuturor suporterilor sa respecte prevederile legale si atrage atentia ca nu va tolera niciun fel de actiuni sau comportamente care sa pericliteze siguranta spectatorilor.
 
Modifică setările cookies