6 iulie 2016, ziua in care Rapid poate disparea din fotbalul romanesc. "Daca miercuri nu primim raspuns pozitiv, 99% clubul va fi lichidat"

6 iulie 2016, ziua in care Rapid poate disparea din fotbalul romanesc. "Daca miercuri nu primim raspuns pozitiv, 99% clubul va fi lichidat"

Cererea de suspendare a hotararii de faliment a clubului de fotbal Rapid a fost trimisa de Tribunalul Bucuresti la Curtea de Apel Bucuresti, aceasta urmand sa se judece in regim de urgenta in cursul saptamanii viitoare. 

Conform portarului instantelor de judecata just.ro, Tribunalul Bucuresti si-a declinat competenta judecarii suspendarii hotararii de faliment. 

Dinu Gheorghe a declarat vineri seara ca avocatii clubului au facut o greseala depunand cererea de suspendare a hotararii de faliment la Tribunalul Bucuresti in loc de Curtea de Apel. 

''Din pacate, in loc sa depunem cererea de suspendare a executarii la instanta superioara am depus tot la Tribunalul Bucuresti. Din aceasta cauza, judecatorul si-a declinat competenta. Au fost doua gafe. Una a fost destul de mare, pentru ca atunci cand, pe 13 iunie, s-a anuntat procedura asta intermediara de faliment, Rapid trebuia sa depuna aceasta cerere de suspendare a doua zi. Aceeasi echipa de avocati nu a facut-o. S-au facut presiuni 7-8 zile sa depunem aceasta cerere. Au pierdut 7-8 zile, care puteau fi castigate in favoarea Rapidului'', a spus el. 

Dinu Gheorghe a explicat ca in cazul in care Curtea de Apel Bucuresti va respinge saptamana viitoare cererea de suspendare a falimentului, clubul va intra in procedura de lichidare si, cel mai probabil, nu va putea evolua in sezonul urmator al Ligii I. 

''Exista posibilitatea ca Rapid sa dispara, dar in acelasi timp exista si posibilitatea ca Rapid sa iasa din faliment. Sper ca lumea sa mai aiba putina rabdare. Luni, dosarul va fi trimis de catre Tribunal la instanta superioara, Curtea de Apel, in regim de urgenta, iar miercuri probabil se va judeca dosarul si atunci o sa stim exact daca Rapid continua procedura de faliment, dizolvarea societatii, sau daca se suspenda acea decizie si asteptam cand se va judeca apelul sa vedem ce va fi atunci. Daca va fi respinsa acea cerere de suspendare, atunci, dupa parerea mea, 99% Rapid va intra in procedura de lichidare si nu va mai functiona. Mi-e greu sa cred ca daca cererea de suspendare va fi respinsa, Rapid va putea functiona in Liga 1. Nu stiu, nu vad cum", a adaugat el. 

In cazul falimentului, Dinu Gheorghe exclude varianta unei fuziuni a FC Rapid cu un alt club si afirma ca echipa se va inscrie in Liga a V-a prin AFC Rapid, asociatia non-profit care detine palmaresul istoric si 0,25 la suta din actiunile Societatii Comerciale FC Rapid SA. ''Rapid nu poate fuziona cu nimeni. Se va incepe in liga a patra sau a cincea, mai exista un Rapid, acea Asociatie Fotbal Club Rapid, care detine palmaresul pana in 2006. Poate fi si aceea inscrisa'', a mentionat Dinu Gheorghe. 





VIDEO PROTVPLUS.RO

Raportul referitor la activitatea Avocatului Poporului, pe ordinea de zi a plenului Parlamentului
BRAT
Modifică setările cookies