Mihai Stoica Superliga

Rădoi a anunțat că vor fi 18 echipe în Liga 1, dar MM Stoica are o variantă total diferită: "N-o să fie nimeni pentru"

Anunțul fostului selecționer conform căruia Liga 1 ar putea avea 18 echipe din sezonul următor din dorința de a se salva Dinamo de la retrogradare a stârnit numeroase reacții.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Decembrie 2021, 22:00
Data actualizarii: Miercuri 29 Decembrie 2021, 22:03

Mirel Rădoi a afirmat în urmă cu câteva zile că are informații din interior, iar FRF și LPF plănuiesc să mărească numărul de echipe din Liga 1 pentru a nu pierde un brand precum Dinamo.

Mihai Stoica vrea 12 echipe în Liga 1

Mihai Stoica respinge ideea numărului de echipe din Liga 1 și chiar consideră că primul eșalon din fotbalul românesc ar trebui să aibă mult mai puține formații, 12. Totuși, managerul general de la FCSB admite că această variantă este improbabilă, având în vedere drepturile TV din care numeroase cluburi își câștigă existența.

"Eu zic 12 echipe. Am spus-o clar. Bineînțeles că n-o să fie nimeni pentru. Nimeni nu va vota împotriva intereselor de moment. Toți vor să stea în Liga 1 pentru că sunt drepturile de televizare. Echipele de tradiție e foarte bine să fie, dar trebuie să aibă bani, că degeaba sunt de tradiție. Hai să fim serioși, s-au desființat, au reapărut, ce tradiție?", a spus Mihai Stoica, la Telekom Sport.

Ultima oară când Liga 1 a avut 18 echipe se întâmpla în sezonul 2014/2015. Ulterior, s-a trecut la sistemul play-off/play-out, inițial cu 14 echipe, iar din 2020/2021 cu 16 formații.

Rădoi: "Dinamo nu va retrograda"

Mirel Rădoi, fostul selecționer al României, susține că deține informații potrivit cărora Dinamo ar putea fi salvată de implementarea unui nou format al Ligii 1, cu 18 echipe.

"Indiferent ce se va întâmpla cu Dinamo, Dinamo nu va retrograda. Adică şi dacă va retrograda sportiv, sunt sigur, din informaţiile pe care le am, că vor fi 18 echipe. Eu nu cred că LPF, FRF, cât şi televiziunile... Ca un brand atât de puternic să retrogradeze", a declarat Mirel Rădoi.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!