Un atac fabulos, doi recuperatori diabolici si trei probleme in aparare! Cum arata Dinamo dupa a 4-a victorie fara gol primit

Autor: Sport.ro
Luni 22 August 2011, 15:51

	Un atac fabulos, doi recuperatori diabolici si trei probleme in aparare! Cum arata Dinamo dupa a 4-a victorie fara gol primit

Trei concluzii mari si late, in urma unui meci ce o duce e Dinamo in fruntea clasamentului, cu 0 goluri primite si 10 marcate!

Sa incepem invers.

Problemele lui Dinamo sunt pe flancuri, in aparare.

Spatiile lasate libere de urcarile lui Torje si Munteanu in atac, nu sunt mereu inchise de coborarile in diagonala ale lui Kone si Stoica. Practic, Rus si Diabate sunt lasati mereu in duel 1 la 1, mai de fiecare data fara dublaj in spate.

De aici a venit si cea mai mare ocazie a meciului pentru Sportul, cand Curelea a driblat in marginea careului, a patruns in centru si a sutat, insa torpila sa s-a dus mult peste!

O alta problema la Dinamo este Moti, cel care continua sa alterneze evolutiile bune cu cele mai putin bune!

De aselenea, pe termen lung, s-ar putea sa conteze faptul ca Dinamo nu are inlocuitori la fel de buni pentru jucatorii din aparare, la fel cum are pentru cei din atac. Practic, Dinamo are o singura linie defensiva competitiva!


Atacul iti aduce oameni in tribune, insa apararea iti castiga campionatul.

Ciobotariu a impus la Dinamo o tactica inedita, ce nu exista pe vremea lui N'Doye: zona de recuperare!

Daca pana acum "cainii" se bazau pe un inchizator puternic, care sa "are" terenul, acum Dinamo joaca cu doi inchizatori, fiecare cu zona lui de actiune.

Dorel Stoica si Kone isi impart terenul in lung si in lat, ambii avand misiunea de a recupera mingea cat mai aproape de mijlocul terenului.

Acelasi punct forte la Dinamo, atacul

Ce difera acum fata de anii trecuti este multitudinea de variante ce se afla la indemana lui Ciobotariu.
Dinamo poate ataca variat, cu mingi lungi, patrunderi pe flancuri, pase in spatele apararii, centrari sau suturi de la distanta.

Meritul se datoreaza celor 4 jucatori de atac, Torje, Munteanu, Danciulescu si Niculae, care acopeara o plaja mare de "profiluri" de atac.

Torje patrunde excelent cu mingea la picior, in viteza, pe culoar, trage de la distanta, Munteanu este mereu cu pasa decisiva in varful bocancului, Niculae suteaza mereu bine si pluteste in aer peste toti fundasii iar Danciulescu este omul potrivit la locul potrivit!

Totul este bine cand se termina cu bine, iar pe Dinamo nu o poate incurca decat doua lucruri: o echipa cu o clasa peste ca si valoare individuala, sau nesansa unui adversar al carui punct forte este atacul pe flancuri!

Iohannis: „Un al doilea val al pandemiei este iminent. Dragi români, respectaţi regulile”
BRAT