EROI.RO | Performanta de exceptie pentru romanul inventator! Camil Moldoveanu, campion european pentru a 5-a oara la Jiu Jitsu

El e eroul nascut in ziua de aur a fotbalului din Romania insa face performanta in alt domeniu. Camil Moldoveanu a iesit campion european de Jiu Jitsu Brazilian pentru a 5-a oara.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 01 Februarie 2015, 17:06
Data actualizarii: Duminica 01 Februarie 2015, 17:39

In noaptea de vis de la Sevilla, în Romania se nastea un mare invingator. Totusi, Camil Moldoveanu a devenit campion mondial la jiu-jitsu, nu s-a lipit de fotbal! "Atat doctorul, cat si tatal meu erau foarte suparati ca atunci m-am hotarat sa vin pe lume si ascultau la radio meciul Steaua - Barcelona in timp ce eu ma nasteam", isi aminteste Camil.

Pe salteaua de la jiu-jitsu se simte cel mai bine. Acolo a adunat zeci de medalii. O parte le tine la birou. "Medaliile cele mai valoroase nu le-am adus la birou pentru ca mi-e frica sa nu sparga cineva sediul", glumeste sportivul. "Nu am crezut ca o sa am rezultate, pur si simplu ma gandeam ca vreau sa slabesc", spune Camil.

Campion European pentru a 5-a oara in 2015

 

Dupa mai multe titluri europene in BJJ si mondiale (BJJ World Pro si Jiu Jitsu Traditional) si un titlu Sport Accord, Camil a reusit o noua performanta de exceptie la sfarsitul lui ianuarie, atunci cand a participat la Campionatul European de Jiu Jitsu Brazilian.

Acesta a concurat la categoria "centuri maro Adulti", acolo unde a dat piept cu cei mai buni luptatori din lume la categoria 'ultragrea', dupa cei de la centurile negre. Camil s-a impus in toate meciurile si a reusit sa iasa campion european pentru a 5-a oara in cariera.

Mai mult, Camil a reusit o noua premiera pentru Romania dar si pentru Europa, reusind sa aibe acum in palmares titlul european la adulti la 4 din cele 5 categorii de centura existente: alba, albastra, mov si maro. Practic, singurul titlu european care ii lipseste din palmares in acest moment este la centuri negre insa va avea cu siguranta sansa sa lupte pentru el in cativa ani, cand va fi promovat la centura neagra de antrenorul sau, Tudor Mihaita. Colectia de medalii a lui Camil este unica, atat pentru Romania cat si pentru Europa.


Reportajul ProTV dupa titlul Sport Accord obtinut de Camil, cea mai mare intrecere sportiva dupa Jocurile Olimpice

 

A inventat o bratara prototip ce poate fi folosita in gale

 

A terminat facultatea de matematica-informatica si a inventat o bratara de care orice sportiv din sporturile de contact are nevoie. E prototip. Bratara poate fi folosita in sporturile de contact si produce date extrem de exacte si de interesante. Acesta iti noteaza cate lovituri s-au dat, viteza si forta acestora si poate fi folosita cu succes in galele profesioniste.

"Practic poti compara doi sportivi in timp real intr-o lupta. Bratara nu te deranjeaza la mana si poate fi montata foarte usor sub manusa, iar datele ajung imediat la TV. Iti poate spune care luptator a lovit mai tare, cine a lovit de mai multe ori si asa mai departe. E un dispozitiv simplu care iti poate genera date foarte interesante", spune Camil despre inventia sa care este unica in lume in acest moment.

 

Modifică setările cookies