Din US Air Force direct in cusca de MMA din Romania. Povestea sergentului american nascut la New York care s-a stabilit in Romania

Kombat
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 06 Aprilie 2016, 10:36
Data actualizarii: Miercuri 06 Aprilie 2016, 10:42

Gala de MMA de la Brasov este luni la Sport.ro, de la 21:00

Scott Manhardt este un american get-beget, nascut acum 41 de ani in Buffalo, New York, pe malurile raului Niagara.  S-a inrolat de tanar in US Air Force unde a avut gradul de sergent. A dus la bun sfarsit numeroase misiuni  in tari din intreaga lume, intre care si  Arabia Saudita.

Misiunea indeplinita pe pamant arab i-a schimbat radical viata. Aici a cunoscut, in 2004, o asistenta medicala din Romania. La scurta vreme, Scott Manhardt din New York, USA, se casatorea cu frumoasa romanca iar in 2007 se stabilea in orasul Fagaras, unde lucreaza ca inginer. La fel ca multi dintre americani, Scott Manhardt este un impatimit al artelor martiale mixte, sport care in America este mai popular decat fotbalul.

Fost practicant de lupte in facultate, Scott a facut pregatire de brazilian jiu-jitsu dupa ce s-a stabilit in Romania iar in 2012 a facut primii pasi in cariera de arbitru de MMA. Mai intai a devenit arbitru judecator iar apoi, din 2013, a inceput sa lucreze si ca arbitru de ring. in 2015 Scott Manhardt a absolvit cu brio un curs de arbitraj sustinut de britanicul Marc Goddard, unul dintre arbitrii de referinta din UFC. Scott Manhardt a arbitraj si continua sa faca acest lucru, in toate promotiile importante de MMA din Romania. A condus cateva meciuri de MMA si in promotia Superkombat  iar in prezent are oferte de a arbitra intalniri de arte martiale mixte in Germania, Polonia si Emiratele Arabe.

De asemenea, Scott Manhardt este supervizat de UFC si este posibil ca intr-un viitor apropiat sa-l vedem arbitrand in cea mai puternica promotie de MMA din lume.

Pana atunci insa, va arbitra la Campionatul Mondial de Arte Martiale Mixte de la Las Vegas programat in iulie anul acesta iar luni 11 aprilie va imparti dreptatea in gala de amatori „Divizia MMA – Drumul spre Las Vegas”, competitie care va avea loc in sala sporturilor Dumitru Popescu Colibasi din Brasov si va fi televizata in direct de Sport.ro incepand cu ora 21.00.


 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!