Jocurile Olimpice Jocurile Olimpice Critici dure pentru o televiziune din Coreea de Sud după ce a gafat grav la ceremonia de a Jocurilor Olimpice

Critici dure pentru o televiziune din Coreea de Sud după ce a gafat grav la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

O televiziune din Coreea de Sud a fot nevoită să-și ceară scuze după ce a prezentat într-un mod neinspirat țările în timpul ceremoniei de deschidere a JO.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 25 Iulie 2021, 09:00
Data actualizarii: Duminica 25 Iulie 2021, 09:04

MBC a încercat să a încercat să ilistreze cu poze și imagini cât mai sugestive pe parcurs ce țările intrau pe arenă, pentru ca oamenii să-și poată face o ideea cât mai completă despre bogăția culturară a respectivei țări.

Doar că jurnaliștilor coreeni nu le-a ieșit tocmai ce și-au propus. La România MBC a folosit poza lui Dracula, pizza pentru Italia, somonul pentru Norvegia.

Însă alte asocieri între imagini și țările care au defilat la JO au stârnit o adevărată revoltă pe internet.

Când atleții din Ucraina au pășit pe stadion, MBC a pus pe ecran imaginea dezastrului de la Cernobîl, potrivit digi24.ro, cel mai mare accident nuclear din istorie. Insulele Marshall au fost descrise ca "ex-spațiu pentru teste nucleare al Statelor Unite".

În cazul Siriei, MBC a trecut peste bogățiile culturale ale țării și a reprezentat țara prin "resursele subterane; un război civil durează de 10 ani”.

După valul de critici venit din partea internauților, televiziunea din Coreea și-a cerut scuze: "Am folosit imagini și informații nepotrivite pentru a prezenta unele povești. Ne cerm scuze acestor țări, inclusiv Ucrainei, și telespectatorilor noștri", potrivit unui comunicat al MBC.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!