Jocurile Olimpice Jocurile Olimpice

Critici dure pentru o televiziune din Coreea de Sud după ce a gafat grav la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice

O televiziune din Coreea de Sud a fot nevoită să-și ceară scuze după ce a prezentat într-un mod neinspirat țările în timpul ceremoniei de deschidere a JO.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 25 Iulie 2021, 09:00
Data actualizarii: Duminica 25 Iulie 2021, 09:04

MBC a încercat să a încercat să ilistreze cu poze și imagini cât mai sugestive pe parcurs ce țările intrau pe arenă, pentru ca oamenii să-și poată face o ideea cât mai completă despre bogăția culturară a respectivei țări.

Doar că jurnaliștilor coreeni nu le-a ieșit tocmai ce și-au propus. La România MBC a folosit poza lui Dracula, pizza pentru Italia, somonul pentru Norvegia.

Însă alte asocieri între imagini și țările care au defilat la JO au stârnit o adevărată revoltă pe internet.

Când atleții din Ucraina au pășit pe stadion, MBC a pus pe ecran imaginea dezastrului de la Cernobîl, potrivit digi24.ro, cel mai mare accident nuclear din istorie. Insulele Marshall au fost descrise ca "ex-spațiu pentru teste nucleare al Statelor Unite".

În cazul Siriei, MBC a trecut peste bogățiile culturale ale țării și a reprezentat țara prin "resursele subterane; un război civil durează de 10 ani”.

După valul de critici venit din partea internauților, televiziunea din Coreea și-a cerut scuze: "Am folosit imagini și informații nepotrivite pentru a prezenta unele povești. Ne cerm scuze acestor țări, inclusiv Ucrainei, și telespectatorilor noștri", potrivit unui comunicat al MBC.

Modifică setările cookies