ALERTA la Soci! Delegatia Ungariei a fost amenintata de TERORISTI! Anuntul facut azi:

Autor: Sport.ro
Miercuri 22 Ianuarie 2014, 16:14
ALERTA la Soci! Delegatia Ungariei a fost amenintata de TERORISTI! Anuntul facut azi:

► Weekend FAntastic la Sport.ro! Vineri, 21.45: Arsenal - Coventry City! Sambata, 14.45: Bournemouth - Liverpool! FA Cup. Religia Fotbal!

Comitetul Olimpic Maghiar (MOB) a anuntat, miercuri, ca a primit o scrisoare de amenintare terorista inaintea Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci, informeaza dailymail.co.uk.

Presedintele MOB, Zsolt Borkai, a declarat ca maghiarii au luat in serios amenintarea si ca a informat deja Comitetul International Olimpic, dar si pe organizatorii rusi. El a mentionat ca are informatii ca si alte comitete olimpice nationale au primit astfel de amenintari.

Secretarul General al MOB, Bence Szabo a declarat pentru cotidianul Nemzeti Sport ca si CIO a primit o astfel de scrisoare, adaugand ca o ancheta a fost deja pornita.

"Din pacate, informatia este reala. Un document scris in limbile engleza si rusa a fost primit de MOB pe adresa de email, care ameninta delegatia ungara de la Soci cu acte teroriste. Ei ne-au mai spus ca mai bine ramanem acasa. MOB nu va lua o decizie in ceea ce priveste gravitatea amenintarii sau, Doamne fereste!, sa nu participe la Jocurile Olimpice
", a spus Szabo.

Insa, potrivit CIO, citat de AFP, mesajul primit de MOB "nu contine vreo amenintare".

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, si omologul sau rus, Vladimir Putin, au vorbit marti la telefon despre asigurarea securitatii la jocurile olimpice (JO) de Iarna, care vor avea loc luna viitoare, la Soci, a anuntat Casa Alba.

Intr-o inregistare video difuzata luni, islamisti din Caucazul rus au amenintat ca vor comite atentate in perioada desfasurarii JO de la Soci (7-23 februarie), relansand temerile, dupa atentatele sinucigase sangeroase din decembrie, la Volgograd, un oras din sudul Rusiei.

Duminica, cativa senatori influenti americani si-au exprimat ingrijorarea in legatura cu faptul ca Rusia nu ar impartasi suficiente informatii provenind de la serviciile de informatii despre posibile amenintari la adresa sportivilor.

In plus, Washingtonul a emis in urma cu o saptamana o alerta adresata cetatenilor americani care doresc sa fie calatoreasca la Soci.

Sursa: Mediafax

Peste 28.000 de persoane, vaccinate în ultimele 24 de ore. Câte reacții adverse s-au înregistrat
BRAT

Modifică setările cookies