EXCLUSIV "Uriasul din Romania" promite revansa in 2020. La 24 de ani, Natea e printre cei mai buni judoka din lume: "Voi da totul pentru Tokyo"

Uriasul Natea are peste 2 metri si 150 de kilograme si este una dintre sperantele Romaniei pentru Tokyo 2020.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 18 August 2016, 16:53
Data actualizarii: Joi 18 August 2016, 17:51

E cel mai mare sportiv de la Jocurile Olimpice si e roman. Daniel Natea a concurat la Rio in proba de Judo +100kg insa drumul sau a fost oprit inainte de medalii de unul dintre cei mai experimentati luptatori din concurs. La 35 de ani impliniti inainte de Olimpiada, uzbekul Tangriev iesea vicecampion olimpic acum 8 ani, in 2008, atunci cand Natea avea doar ... 16 ani!

La acea Olimpiada nu a castigat doar argintul, ci a reusit o victorie care acum, la 8 ani distanta, este o adevarata performanta istorica. Tangriev l-a invins atunci pe Teddy Riner, francezul care domina Judo-ul mondial la categoria grea, iesind campion olimpic in 2012 si acum, la Rio, si care, mai mult de atat, are o singura infrangere de la acel meci cu Tangriev din 2008, fiind de 8 ori campion al lumii si adunand 115 victorii consecutive.

"Ma asteptam sa il bat inainte de limita dar experienta lui si-a spus cuvantul, a stiut cum sa ma blocheze ca sa nu pot sa imi fac atacurile si a castigat", spune Natea despre meciul cu Tangriev, cel care i-a pus capat campaniei de la Rio, o campanie inceputa excelent cu un Ippon rapid.

Osoto Gari, tehnica preferata a romanului, si-a facut treaba in primul meci, atunci cand a reusit sa il arunce pe thailandezul Yea-On inca din primele minute. "Primul meci a fost unul destul de scurt, asa cum credeam ca o sa fie", spune uriasul nostru. De altfel, una dintre calitatile principale ale lui Natea este ca are aceasta capacitate de a termina meciurile prin Ippon, calitate ce l-a dus in primii 10 judoka ai lumii la categoria grea la doar 24 de ani.


TOP 10 cei mai buni Judoka la +100kg

"Experienta de la Rio sper sa fie buna pentru urmatoarea Olimpiada, unde sper sa cuceresc o medalie... si aici mi-am dorit foarte mult, am dat tot ce am putut dar nu a fost sa fie", spune Natea. Pana la Tokyo mai are insa obiective. "Mai sunt 4 campionate europene si 3 campioante mondiale, apoi, daca ma ajuta Dumnezeu sa ma pot antrena mai mult, sper sa pot castiga o medalie in 2020, la Olimpiada", spune Natea. Sansele "Uriasului din Romania" la Tokyo sunt foarte mari. Daca isi continua evolutia, Natea poate aduce o medalie olimpica mult visata de Romania. Pana atunci ramane, ca si noi, cu gustul amar al infrangerii de la Rio.

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies