JO 2016

Ce ironie... Americancele au iesit campioane olimpice la gimnastica dupa ce au executat "Saritura Amanar". Rusia pe 2, China pe 3

Vezi cum s-a desfasurat concursul la gimnastica echipe.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 August 2016, 09:22
Data actualizarii: Miercuri 10 August 2016, 09:28

SUA a reusit sa castige titlul olimpic la gimnastica feminin pe echipe, devansand Rusia si China la o diferenta foarte mare. Intr-o proba pe care o dominam cu ani in urma, romancele au fost nevoite sa se uite la televizor la finala, echipa Romaniei nefiind calificata la Rio.

Americancele au castigat toate probele de concurs si au pus peste 8 puncte intre ele si locul 2. Diferenta este una foarte mare, avand in vedere ca intre locul 2 si locul 3 diferenta a fost de doar 0,685 de puncte, iar intre locul 2 si locul 8, ultimul din finala, a fost de 4,601 puncte.

Conduse de fenomenala Simone Biles, echipa SUA, formata din Biles, Laurie Hernandez, Aly Raisman, Gabby Douglas si Madison Kocian nu a avut niciun moment emotii pentru medalia de aur, aparandu-si titlul cucerit in 2012, fiind al treilea titlu olimpic la echipe, alaturi de cel din 1996.

Prima proba din concurs au fost sariturile, acolo unde Raisman si Biles au executat saritura "Amanar" (denumita asa dupa romanca Simona Amanar, campioana olimpica in 1996 si 2000, prima care a executat saltul), ce include doua suruburi si jumatate si o aterizare "in orb". Ambele au scos un punctaj bun, de 15,833 si 15,933, desi Biles a avut o mica ezitare la aterizare. Dupa prima rotatie, SUA era in fata cu 0,7 puncte.

A doua proba a fost la paralele, acolo unde au intrat in concurs Douglas si Kocian, prima fiind campioana la general in 2012, iar Kocian este specialista in paralele, fiind campioana mondiala in 2015. Ambele au reusit punctaje mari, Kocian avand una dintre cele mai grele si complexe rutine din concurs, primind un fabulos 15,933. Doua acest schimb, SUA avea deja 4 puncte peste locul 2, ocupat la acel moment de China, si era greu sa mai piarda finala.

A treia proba a fost si cea mai periculoasa, barna fiind un aparat unde pot aparea usor greseli. Evolutia americancelor Raisman, Hernandez si Biles fiind una sigura dar nu sclipitoare.

Victoria a venit in mod normal dupa a patra proba, solul, SUA avand 5 puncte in fata locului 2 inainte de aceasta proba. Practic, era nevoie de o minune ca SUA sa mai piarda titlul, ceea ce nu s-a intamplat, avand in vedere ca solul este una dintre probele preferate ale americancelor.

CITESTE SI
STIRILE ZILEI


Modifică setările cookies