Italia

Un pusti de 16 ani i-a lasat pe banca pe Diego Lopez si Abbiati. Milanul a debutat cel mai tanar portar din istoria clubului

AC Milan a mizat si castigat astazi pe mana unui portar in varsta de doar 16 ani. Sinisa Mihaljovic i-a tinut pe banca pe superexperimentatii Diego Lopez si Abbiati pentru a-l folosi din primul minut pe anonimul Gianluigi Donnarumma.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 25 Octombrie 2015, 18:40
Data actualizarii: Duminica 25 Octombrie 2015, 18:53

AC Milan a castigat astazi meciul cu Sassuolo, disputat pe teren propriu. Aflata intr-o situatie nu tocmai buna, formatia milaneza a reusit sa se impuna cu 2-1 in fata lui Sassuolo, gratie unul gol marcat pe final de brazilianul Luis Adriano, fost la Sahtior.

Poarta Milanului a fost aparata in premiera de un "copil" de 16 ani. Gianluigi Donnarumma a devenit al doilea cel mai tanar portar din istoria Serie A, acesta debutand la varsta de 16 ani si opt luni.

Donnarumma i-a depasit la acest capitol pe Gigi Buffon ori Gino Peruzzi, insa este cu doua luni mai in varsta decat cel mai tanar debutant al campionatului italian. In 1980, Gianluca Pacchiarotti debuta in tricoul Pescarei la 16 ani si 6 luni.

Pentru Donnarumma, meciul cu Sassuolo a fost un succes. Chiar daca a luat un gol de la Berardi, echipa sa a castigat partida cu 2-1.

Cel mai mare portar al ultimelor doua decenii din Italia, Gigi Buffon, a debutat in Serie A la 17 ani.

Echipele de start

Golurile

Rezultatele zilei in Italia

Sampdoria 4-1 Verona
Juventus 2-0 Atalanta
AC Milan 2-1 Sassuolo
Udinese 1-0 Frosinone
19:00 Fiorentina - Roma
19:00 Lazio - Torino
21:45 Chievo - Napoli

Modifică setările cookies