Stefan Radu Lazio Italia

Ștefan Radu 35 | ”Când ajungi la Lazio, trebuie să te accepte el. Șeful e întotdeauna șef!”

Ștefan Radu, fundașul român care joacă din 2008 pentru Lazio, a împlinit 35 de ani.

Daniel Anghel
Data publicarii: Vineri 22 Octombrie 2021, 12:00
Data actualizarii: Vineri 22 Octombrie 2021, 12:01

În luna aprilie, Ștefan Radu a devenit jucătorul cu cele mai multe prezențe în tricoul lui Lazio și a oferit un interviu pentru Lazio Style. 

Printre altele, i s-a amintit fundașului român și de o declarație dată de colegul său, Marco Parolo: „Când ajungi la Lazio, trebuie să te accepte Fane Radu. Pentru că şeful e întotdeauna şef!".

  • Ștefan Radu

„Nu ştiu dacă aşa e, dar trebuie să te obişnuieşti puţin cu locul. La Lazio este diferit, nu poţi să câştigi un meci, apoi să pierzi două fără probleme. Aici vrem să câştigăm mereu. Pentru că suporterii sunt duri. Aşa că eu încerc să le explic nou-veniţilor acest lucru”, a fost răspunsul lui Radu.

„Trăiesc în prezent, pentru că îmi doresc să mai joc, nu îmi pot imagina cum va fi după aceea. Pe moment, ştiu că vreau să joc şi mă gândesc doar la acest lucru. Să joc, să mă antrenez bine, să trăiesc în prezent”, a mai spus fundașul român, care a bifat 14 prezențe la naționala României

Cifrele carierei lui Ștefan Radu

După două sezoane la Dinamo, Radu a făcut pasul la Lazio, echipă care l-a luat, inițial, sub formă de împrumut, iar apoi l-a transferat definitiv pentru 4,7 milioane de euro, potrivit Transfermarkt.

A debutat pentru Lazio pe 30 ianuarie 2008, cu Delio Rossi antrenor, într-un meci cu Fiorentina din Cupa Italiei, disputat pe Artemio Franchi și câștigat de formația biancocelestă cu 2-1.

De atunci au urmat alte 411 prezențe pentru Lazio, care l-au făcut pe Ștefan Radu să devină jucătorul cu cele mai multe meciuri jucate pentru echipa antrenată în prezent de Maurizio Sarri.

Radu a marcat de 10 ori pentru Lazio și a mai bifat și alte 24 de assist-uri.

Cu Lazio, Radu a câștigat de trei ori Cupa Italiei și de trei ori Supercupa.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!