Italia

Se vinde AC Milan! Sumă uriașă plătită de un fond de investiții din Bahrain

Clubul italian de fotbal AC Milan urmează să fie vândut săptămâna aceasta, pentru suma de 1,1 miliarde de dolari, către un fond de investiţii cu sediul în Bahrain, informează presa italiană.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Aprilie 2022, 13:57
Data actualizarii: Marti 26 Aprilie 2022, 13:58

Actualul proprietar al lui AC Milan, compania americană Elliott Management Corporation, a preluat gruparea de pe San Siro în 2018, iar acum se pregăteşte să o vândă către fondul de investiţii Investcorp, care gestionează active de peste 42 de miliarde de dolari.

AC Milan va fi cumpărată de Investcorp

Cele două părţi sunt deja în negocieri avansate şi într-o perioadă de exclusivitate de două săptămâni, iar cotidianul Il Sole 24 Ore, echivalentul italian al Financial Times, raportează că Investcorp este pe cale să semneze contractele la sediul din Milano, până vineri 29 aprilie.

Câteva dintre obstacolele iniţiale au fost deja rezolvate înainte de termen şi, dacă nu va interveni nicio surpriză, tranzacţia urmează să fie oficializată până la sfârşitul săptămânii, conform publicaţiei din peninsulă.

AC Milan, care are în palmares 18 titluri de campioană a Italiei şi 7 de campioană a Europei, a cucerit ultimul său "Scudetto" în sezonul 2010-2011.

Agerpres

Modifică setările cookies