Renasterea unui gigant | AC Milan, preluata cu jumatate de miliard; noul patron are un proiect unic: "Vom avea 200 de milioane de juniori"

Renasterea unui gigant | AC Milan, preluata cu jumatate de miliard; noul patron are un proiect unic: "Vom avea 200 de milioane de juniori"

AC Milan, fosta campioana a Europei, se zbate de o buna bucata de vreme in mediocritate, ratand obiectivele pe banda rulanta. Candva cea mai puternica formatie a continentului, Milanul e acum doar pe 10 in Serie A.

Acest lucru se poate schimba insa curand, noteaza presa italiana, dar si publicatia britanica Goal.com, intr-un material special.

Un nume de legenda al fotbalului european, care i-a avut in componenta pe Baresi, Maldini, Donadoni, Gullit, Van Basten, Rijkaard sau, mai recent, pe Shevchenko, Inzaghi si Ricardo Kaka, Milanul trece acum printr-o perioada gri a existentei sale.

Aflata doar pe locul 10 in Serie A, cu sanse minime sa prinda si in acest an cupele europene, Milan are nevoie urgenta de o schimbare majora.

Iar aceasta ar putea veni din partea miliardarului thailandez Bee Thaechaubol, un afacerist cunoscut in Asia si implicat in sportul din Orientul Indepartat. Thaechaubol este cel mai mare dezvoltator imobiliar din Thailanda si Australia si are o avere de cateva miliarde de dolari.

Acesta a facut deja o oferta de 500 de milioane de euro pentru 51% din actiunile lui AC Milan si, potrivit unui precontract semnat cu Berlusconi, cel care impiedica realizarea tranzactiei va trebui sa achite despagubiri de 50 de milioane de euro. 

Mai mult, publicatia italiana Sole 24 Ore noteaza ca Mr Bee s-a intalnit astazi cu Silvio Berlusconi, pentru a finaliza afacerea. In acelasi timp, Goal.com publica un scurt interviu cu omul de afaceri, care are un plan unic pentru Milan.

Acesta vrea sa readuca gloria pe San Siro, dar si sa faca din Milan cea mai profitabila echipa si cel mai mare descoperitor de talente. Mr Bee spune ca vrea sa creeze o retea de academii de fotbal care sa aiba filiale in intreaga lume si sa aiba o baza de selectie de pana la 200 de milioane de juniori in urmatorii 5 ani.

"Avem deja o academie care este operationala in China, vom mai face unele in Surinam, Thailanda, dar si la Abu Dhabi. Astfel vom avea acces la talentele intregii Asie, dar si la fotbalistii din Africa", a spus acesta.

AC Milan are datorii de circa 250 de milioane de euro, iar in ultimul an a inregistrat pierderi de 91,3 milioane.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Iohannis, la Forumul Economic Franco-Român: Pentru România, 2021 oferă semnale dintre cele mai încurajatoare
BRAT
Modifică setările cookies