O nouă forță în Europa! Clubul abia promovat în Serie A „stă” pe o avere de 48 de miliarde $ și transferă un român

Como Ionut Radu Serie A Italia
Ionuț Axinescu
Data publicarii: Marti 21 Mai 2024, 16:35
Data actualizarii: Marti 21 Mai 2024, 21:20

Pe termen lung, clubul vrea să devină un brand internațional.

Alături de Parma, echipa lui Dennis Man și Valentin Mihăilă, Como 1907 a promovat în Serie A. Clubul din Lombardia a terminat pe locul doi în Serie B și va juca în prima ligă pentru prima dată din 2003 încoace.

Performanța celor de la Como este una de senzație, în condițiile în care gruparea din nordul Italiei evolua în a patra divizie în urmă cu șase ani! Como îi are în acționariat pe faimoșii Thierry Henry și Cesc Fabregas, ultimul chiar antrenor secund. De asemenea, fostul internațional englez Dennis Wise face parte din conducerea executivă.

Como, clubul cu cei mai bogați patroni din Italia

În același timp, principalii investitori sunt Robert Budi Hartono și Michael Hartono (VEZI GALERIE FOTO). Cei doi frați, originari din Indonezia, au o avere estimată la 48 de miliarde de dolari, potrivit celor de la Forbes.

Frații Hartono dețin compania Djarum Group, din industria de tutun, și au achiziționat clubul Como 1907 în anul 2019, când acesta se afla în Serie D. Averea celor doi o transformă pe Como în cel mai bogat club din Italia. Peste Fiorentina, al cărui patron are o avere care se învârte în jurul a opt miliarde de dolari.

Robert Budi Hartono și Michael Hartono dețin, pe lângă grupul Djarum, și Banca Centrală Asiatică (BCA), cu sediul la Jakarta, capitala Indoneziei. BCA este cea mai mare bancă privată din toată Indonezia.

Como vrea să îl transfere pe Ionuț Radu

Frații Hartono au cumpărat Como 1907 pentru o sumă modică: 850.000 de euro. Au mai plătit 150.000 pentru a stinge datoriile clubului din Lombardia, după care l-au angajat pe Michael Gandler să se ocupe de activitățile echipei. Acesta lucrase anterior la Inter, ca manager de marketing.

Până în 2025, frații Hartono au în plan să construiască un nou stadion la Como. De asemenea, vor să creeze un brand global și să extindă baza de fani a clubului în toată lumea. Como are un lot cotat la 40,2 milioane de euro. Brazilianul Gabriel Strefezza, cotat la șase milioane de euro, este cel mai valoros jucător al formației din Lombardia. 

În Serie A, Como ar putea avea și un român! Potrivit presei din Italia, portarul Ionuț Radu (26 de ani) ar putea semna cu nou-promovata în Serie A. Românul se va despărți definitiv de Inter, club de care încă aparține. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!