Italia

Juventus anunță oficial plecarea lui Paulo Dybala! Marea favorită pentru transferul argentinianului

Paulo Dybala va pleca de la Juventus la finalul acestui sezon, când contractul său va ajunge la final.
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 21 Martie 2022, 23:30
Data actualizarii: Luni 21 Martie 2022, 23:27
Decizia a fost anunțată astăzi de presa din italia și confirmată de Maurizio Arrivabene, directorul executiv al lui Juventus, care dezvăluie că abordarea clubului în privința prelungirii înțelegerii lui Paulo Dybala s-a schimbat după ce torinezii au cheltuit o sumă uriașă, 81 de milioane de euro, pentru a-l transfera pe Dusan Vlahovic.

Juventus confirmă plecarea lui Paulo Dybala

"După achizițiile făcute în ianuarie, cu sosirea lui Vlahovic, poziția lui Paulo nu s-a mai aflat în centrul proiectului nostru. De aceea s-a luat această decizie. 

Nimeni nu a pus la îndoială calitatea lui Paulo. Trebuia să stabilim anumiți termeni privind numărul de meciuri jucate, durata contractului sau partea financiară. Am ales în acest fel în ianuarie și am ajuns aici. 

Ar fi fost simplu pentru Juventus să facă o ofertă mai mică pentru Dybala, dar ar fi fost lipsită de respect pentru Paulo. Decizia s-a luat. Întâlnirea de astăzi a fost una prietenoasă și clară", a spus Arrivabene, citat de Football Italia.
 
Juventus și Dybala ajunseseră la un acord de principiu pentru prelungirea contractului în luna octombrie a anului trecut, când argentinianului i s-a propus un salariu fix de 8 milioane de euro, la care se pot adăuga bonusuri în valoare de alte două milioane.
 
Totuși, potrivit presei din Italia, clubul torinez a decis ulterior să schimbe oferta și să ofere un salariu mai mic din cauza numeroaselor accidentări suferite de atacant, astfel că nu s-a mai putut ajunge la un acord final.
 
Presa din Italia a scris în ultimele luni că rivala Inter Milano este marea favorită pentru transferul lui Paulo Dybala în vară, când argentinianul rămâne liber de contract. Totuși, formații din Spania și Anglia, precum Barcelona, Atletico sau Tottenham, monitorizează și ele situația atacantului și i-ar putea face oferte în perioada următoare.
 
Paulo Dybala joacă din 2015 la Juventus, după ce a fost transferat de la Palermo, pentru 41 de milioane de euro. "La Joya" a devenit unul dintre cei mai importanți jucători ai "Bătrânei Doamne", reușind să marcheze 113 goluri în 283 de apariții.
  • 40 de milioane de euro este cota de piață a lui Paulo Dybala, conform Transfermarkt
  • 29 de meciuri, 13 goluri și șase pase decisive a reușit Dybala la Juventus în acest sezon
Modifică setările cookies