Dezastrul continuă pentru Juventus! După depunctare, torinezii riscă retrogradarea pentru abordarea din pandemie 

Juventus Torino depunctare juventus Serie A Italia
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 22 Ianuarie 2023, 13:20
Data actualizarii: Duminica 22 Ianuarie 2023, 13:22

Juventus a mai primit o veste proastă! Torinezii sunt acuzați că nu au prezentat situația corectă a finanțelor clubului.

Juventus a fost depunctată cu 15 puncte pentru frauda contabilă. Potrivit Gazzetta dello Sport, Curtea de Apel din cadrul Federației a mers chiar mai departe față de solicitările inițiale ale procurorului federal Giuseppe Chine, care a solicitat doar 9 puncte penalizare.

De asemenea, au fost anunțate și suspendările pentru foștii sau actualii conducători ai lui Juventus: doi ani și șase luni pentru Fabio Paratici, doi ani pentru Andrea Agnelli și Maurizio Arrivabene, un an și patru luni pentru Federico Cherubini și opt luni pentru Pavel Nedved.

În urma depunctării, Juventus ajunge de la 37 de puncte la 22 de puncte și coboară de pe locul 3 pe poziția a 10-a.

Juventus riscă retrogradarea 

În perioada pandemiei provocate de COVID-19, Juventus a anunțat oficial că a ajuns la un acord cu angajații să renunțe la salariile pe o perioadă de 4 luni, pentru a fi scutite 90 de milioane de euro. Însă, potrivit Gazzetta dello Sport, „Bătrâna Doamna” a scutit doar o lună de salarii și a economisit numai 31 de milioane de euro, urmând ca celelalte 59 de milioane de euro să fie plătite în următorii ani. 

Chiar dacă a venit cu unele justificări pe 2 decembrie 2022, Juventus este acuzată că nu a prezentat o situație corectă a finanțelor clubului: „clubul care încheie acorduri cu membrii săi sau le plătește cotizații, bonusuri sau indemnizații cu încălcarea prevederilor federale în vigoare poate fi pedepsit cu amendă de până la trei ori suma convenită sau plătită ilegal, la care se poate adăuga penalizarea cu unul sau mai multe puncte în clasament”, scrie Gazzetta dello Sport. 

Decizia lui Max Allegri după ce Juventus a fost depunctată cu 15 puncte

În ciuda tuturor evenimentelor care s-au întâmplat în ultimul timp la Juventus, cum ar fi momentul în care toată conducerea clubului a demisionat, Allegri vrea să rămână la echipă și după depunctare.

„Sunt antrenorul lui Juventus și voi rămâne antrenorul lui Juventus. Doar dacă nu mă dau afară. În timpuri grele trebuie să fii bun, să iei responsabilitate. Când lucrurile merg bine, suntem toți buni.

Nu sunt în stare să analizez severitatea celor 15 puncte depunctate. Singurul lucru este ăsta: trebuie să acceptăm ce s-a întâmplat ieri”, a spus, printre altele, Max Allegri, potrivit GOAL.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!