Aurelio de Laurentiis Napoli Italia

Declarația incredibilă a președintelui lui Napoli. Cerință specială pentru jucătorii africani: "Ce, suntem proști?"

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 03 August 2022, 20:07
Data actualizarii: Miercuri 03 August 2022, 20:20

Patronul clubului italian de fotbal Napoli, Aurelio De Laurentiis, a anunţat marţi că nu va mai transfera jucători africani, decât dacă acceptă să nu joace în Cupa Africii pe Naţiuni, transmite Reuters.

 

Senegalezul Kalidou Koulibaly, aflat în prezent la Chelsea, şi camerunezul Andre Zambo Anguissa au ratat mai multe meciuri la Napoli, în acest an, din cauza participării la CAN 2022, turneu desfăşurat în ianuarie şi februarie.

 

Prezent la un talk show, Wall Street Italia, De Laurentiis a spus că nu va mai accepta decât jucători africani care semnează că renunţă să mai joace la Cupa Africii.

 

Patronul italian a criticat poziţia cluburilor care acceptă tot mai multe meciuri şi a sugerat un turneu european cu cluburi din cele mai puternice cinci ligi, în locul Ligii Campionilor, Europa League şi Europa Conference League.

 

''Lumea fotbalului nu se poate autogestiona pentru că noi facem spectacol de păpuşi pentru alţii... dacă am putea juca 100 de jocuri, aşa ar fi un final fericit pentru toată lumea şi noi (cluburile) ca nişte cretini suntem de acord cu asta'', a afirmat De Laurentiis.

 

Producătorul italian de filme susţine că nu a sprijinit proiectul separatist al Superligii Europei, care s-a destrămat după doar câteva zile de la lansarea sa anul trecut: ''Nu poţi crea un super club de membri privilegiaţi care îi invită pe alţii (în ligă). Trebuie să păstrăm în mod democratic uşa deschisă pentru toată lumea''.

 

De Laurentiis a adăugat că s-a săturat de oferte de la fonduri de investiţii pentru club, aşa cum a fost cea de 900 de milioane de euro în urmă cu patru-cinci ani din partea unor investitori americani.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies