Mutu devine CAMPIONUL ITALIEI la 36 de ani! Juventus a castigat procesul Calciopoli, Federatia le da inapoi titlurile confiscate

Juventus Torino Adrian Mutu Italia Luciano Moggi Serie A Italia
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 31 Martie 2015, 19:18
Data actualizarii: Marti 31 Martie 2015, 20:30

Retrogradata in 2006 in urma scandalului monstru Calciopoli, Juventus si-a dovedit nevinovatia, iar fostul presedinte Luciano Moggi a fost achitat.

Juve a pierdut in 2006 doua titluri de campioana, dar si circa 450 de milioane de euro, fie ca aceste daune au fost provocate de ruperea unilaterala a unor contracte de sponsorizare sau de plecarile unor fotbalisti. Sefii clubului torinez vor acum sa isi recupereze pierderile si cer despagubiri record intr-un proces intentat Federatiei Italiene de Fotbal.

Totul poate lua insa o turnura neasteptata, noteaza presa italiana, dupa ce presedintele Federatiei, Carlo Tavecchio, a facut o afirmatie surprinzatoare. Tavecchio le-a transmis sefilor lui Juventus, prin intermediul unui interviu acordat Tuttosport, ca le-ar putea "returna" cele doua titluri confiscate. Conditia? Ingroparea procesului de 443 de milioane de euro.

"Trebuie sa punem capat procesului legat de despagubiri, iar apoi vom negocia cu Juventus problema celor doua titluri", a spus Tavecchio pentru Tuttosport.

"Vom vedea ce se va intampla. Ceea ce ne intereseaza acum este incheierea procesului, care ar baga in faliment Federatia", a mai spus seful FIGC.

Cele doua tituluri retrase, castigate de Juve in 2004/2005 si 2005/2006, se afla acum in vitrina lui Inter.

Din punct de vedere legal, Juventus s-ar putea afla in imposibilitatea de a-si recupera in alt mod trofeele, tribunalul considerand ca, in ciuda evidentelor, dosarul s-a prescris.

"Sa nu punem caruta in fata cailor si sa ajungem la o intelegere. Trebuie sa ajungem la un consens si sa mergem impreuna inainte", a mai spus Tavecchio, care a adaugat ca presedintele lui Juve, Andrea Agnelli, s-a aratat si el dispus la negocieri.

Daca Juve isi va recupera cele doua titluri in urma negocierilor cu Federatia, Mutu si-ar putea trece si el in palmares un trofeu. Acesta a jucat pentru Juventus intre 2004 si 2006, bifand 33 de meciuri si 7 goluri.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!