Iarna

De neoprit! Hirscher a facut legea in slalomul din Finlanda. Surpriza reusita de un britanic

Marcel Hirscher a castigat confortabil primul slalom al anului. In Finlanda, la Levi, austriacul s-a impus cu mai bine de o secunda in fata urmatorului clasat.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 13 Noiembrie 2016, 16:17
Data actualizarii: Duminica 13 Noiembrie 2016, 16:25

Decorul s-a schimbat complet de la concursul fetelor de sambata pana astazi, cand au coborat, pe partia de dincolo de cercul polar, baietii. Soarele a disparut, dealurile care formeaza domeniul schiabil din Levi fiind acoperite cu nori. Vizibilitatea a fost astfel scazut, afectand multi schiori.

Nu si pe Hirscher, care continua sa domine Cupa Mondiala de schi. Austriacul a castigat confortabil ambele manse, la peste sase zecimi fiecare, in final avand 1,3 secunde in fata conationalului sau Michael Matt. Al treilea a sosit la doar o sutime de "argint" italianul Manfred Moelgg. Un alt austriac, Marco Schwarz, a mers foarte bine in prima mansa, clasandu-se al doilea, dar n-a terminat-o pe a doua. Germanul Felix Neureuther a ratat podimul, dupa ce la finele primei manse era al treilea.

Marea surpriza a concursului a fost britanicul Dave Ryding. Acesta a terminat al saselea, cea mai buna performanta a unui briatnic in ultimii 15 ani! Schiorul care implineste 30 de ani peste mai putin de o luna a facut o prima mansa fabuloasa, reusind al patrulea timp. Chiar daca pana la urma s-a clasat al saselea, ramane cea mai buna performanta a carierei lui.

Hirscher a primit traditionalul premiu de la Levi - un ren, pe care a decis sa il boteze Leo anul acesta. Renul va ramane sa fie crescut intr-o ferma locala.

Dupa a doua etapa din Cupa Mondiala, Hirscher, de cinci ori castigator al circuitului, a preluat deja din nou sefia clasamentului general de la Alexis Pinturault, care a fost al 11-lea la Levi. Este a 40-a victorie a austriacului in Cupa Mondiala, a 19-a la slalom. Hirscher a profitat si de absenta specialistului probei anul trecut, norvegianul Kirstoffersen, aflat in conflict cu federatia norvegiana, care nu-i permite sa aiba un sponsor personal pe casca de concurs.

Calendarul si rezultatele Cupei Mondiale la masculin

Calendarul complet

1. Soelden, slalom urias: Pinturault, lupta formidabila cu Hirscher

Modifică setările cookies