Presedintele FRH, dupa decesul portaritei de la CSM Slobozia: "Bineinteles ca amanam meciul!" Ce spune Alexandru Dedu

Urmatorul meci al celor de la CSM Slobozia va fi amanat, dupa tragedia din week-end.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 21 Octombrie 2015, 15:38
Data actualizarii: Miercuri 21 Octombrie 2015, 17:11

"Ma duc sa sar cu parasuta, sa ma descarc" - au fost ultimele cuvinte adresate de Andreea Nica (27 de ani) colegelor sale de la CSM Slobozia. Tanara handbalista, portar al echipei ialomitene, si-a pierdut viata intr-un tragic accident petrecut pe aerodromul Clinceni, dupa ce parasuta de care ea si un instructor angajat al aerodromului s-a incurcat cu cea a unul al treilea saritor.

Accidentul teribil s-a petrecut duminica, 18 octombrie, la cativa kilometri de Bucuresti. Andreea Nica, fost componenta a nationalei de tineret a Romaniei si absolventa a facultatii de Psihologie, si-a pierdut, din nefericire, viata.

Meciul celor de la CSM Slobozia din etapa urmatoare, din week-end, va fi amanat, desi initial a aparut informatia ca FRH ar fi refuzat sa amane acest meci, desi vestiarul echipei este devastat dupa aflarea vestii. Presedintele Federatiei a explicat pentru ProTV ca totul a plecat de la niste informatii false aparute, totul fiind o confuzie:

"Totul a pornit in urma unui articol scris prin Constanta, in urma unor telefoane, niste oameni din handbal care au raspuns subiectiv. Sunt foarte deranjat ca s-a creat o opinie publica fara sa se controleze niste stiri, la sursa, la federatia romana. Nimic din ce se vehiculeaza nu este adevarat. Sunt indignat ca in loc sa ne ducem la sursa, luam din presa lucruri neadevarate, de la oameni care vor doar sa se bage putin in seama.", a spus Alexandru Dedu.

Credeti ca e vreo persoana anume care a vrut sa faca rau federatiei?
Dedu: Nu, nu, este vorba de a da niste like-uri pe facebook.

"Noi functionam dupa nistre regulamente, comisia de copetitie se intalneste martea, niciodata nu a fost vorba ca nu se poate amana, din contra, stiu ca deja au amandt meciul. Suntem o institutie si nu o facem sambata sau duminica si articolul a aparut luni.", a concis presedintele Federatiei Romane de Handbal.

PRECIZARE PRIVIND REPROGRAMAREA MECIULUI DINTRE CSM UNIREA SLOBOZIA SI CSM PLOIESTI

Federatia Romana de Handbal isi exprima inca o data durerea legata de pierderea uneia dintre membrele comunitatii handbalistice din Romania, sportiva Andreea Nica, si transmite sincere condoleante familiei si clubului CSM Unirea Slobozia, unde aceasta era legitimata.

FRH precizeaza opiniei publice ca, inca din primele momente in care a aflat despre tragedia care a lovit clubul ialomitean, a aratat toata deschiderea pentru a raspunde pozitiv oricarei solicitari primite de la reprezentatii acestuia.
Tocmai de aceea a aprobat inca din prima discutie propunerea de a reprograma meciul pe care acesta trebuia sa-l sustina impotriva CSM Ploiesti pe data de 23 octombrie si a colaborat pentru gasirea unei solutii de reprogramare acceptata de ambele cluburi.

Astfel, meciul a fost reprogramat de FRH pentru data de 5 noiembrie, ora 17.00.

in acelasi timp, FRH priveste cu preocupare modul in care diferite institutii media reflecta activitatea handbalistica din Romania – de prea multe ori fara a solicita un punct de vedere al tuturor partilor implicate - si spera ca aceste situatii sa fie din ce in ce mai rare in viitor, pentru a evita difuzarea unor informatii false precum cea privind reprogramarea partidei dintre CSM Unirea Slobozia si CSM Ploiesti.


Federatia Romana de Handbal

CITESTE SI
STIRILE ZILEI


Modifică setările cookies