Ne batem cu Germania pentru locul 7: Romania 34-34 Coreea de Sud!

Autor: Sport.ro
Marti 15 Decembrie 2009, 15:02
Ne batem cu Germania pentru locul 7: Romania 34-34 Coreea de Sud!

Nationala Romaniei nu a reusit decat un egal in partida contra Coreei de Sud si va juca pentru locurile 7-8.

Franta-Spania si Norvegia-Rusia, in semifinalele CM din China!

Toata Romania vede Romania in direct la PRO TV! Sambata, 23 martie, 19:00, Suedia - Romania! Marti, 26 martie, 21:45, Romania - Feroe!

Instaleaza aplicatia SPORT.RO pentru Android si iOS. Ai stirile momentului si livescore din toate campionatele!

Meciul a inceput pesimist pentru tricolore, Cristina Neagu accidentandu-se grav la glezna stanga in minutul 2. Trei atacuri pierdute consecutiv au dus scorul la 3-0 pentru asiatice, dar Romania a revenit rapid, 5-3 (min. 7). Coreea de Sud nu a cedat lupta, astfel ca la mijlocul reprizei conducea din nou, scor 9-8, iar spre pauza, cu 18-12 (min. 28).

Coreea de Sud a fost imposibil de oprit pe flancul drept al atacului, apararea Romaniei fiind aproape inexistenta in anumite momente.

Dupa 13-19 la pauza, caderea tricolorelor a fost remontata treptat (19-22, min. 43). Apararea a dat un alt randament, iar in atac s-au mai redus ratarile copilaresti din prima parte a jocului. Treptat, asiaticele au cedat si fizic, astfel ca Romania a reusit sa egaleze (32-32, min. 58), dar nu a gasit forta sa se impuna, dupa un meci in care a aratat in numeroase momente ca nu a trecut inca peste socul necalificarii in semifinale.

Marcatoarele echipei Romaniei au fost Varzaru 6 goluri, Lecusanu 6, Amariei 5, Maier 4, Manea 4, Stanca 3, Moldovan 3, Fiera 2, Puscasu 1, in timp ce asiaticele le-au avut in prim-plan pe Jung, cu 9 goluri, si pe Woo, cu 8.

Cu rezultatul de marti, Romania incheie grupa a II-a principala pe locul patru si va juca ultima partida din cadrul CM din China, joi, cu ocupanta aceleiasi pozitii in grupa I, Germania, pentru clasarea finala pe locurile 7-8.

Rezultatele ultimelor meciuri din grupele principale:

Grupa I

Germania-Angola 25-21
Franta-Austria 35-20
Danemarca-Rusia 25-30.
In semifinale s-au calificat echipele Franta si Rusia.

Grupa a II-a

Ungaria-China 25-21
Norvegia-Spania 27-24
Romania-Coreea de Sud 34-34.
In semifinale s-au calificat echipele Norvegiei si Spaniei.

În urma remizei înregistrate în meciul cu Coreea de Sud, România ÅŸi-a ratat obiectivul la CM din China, care a fost clasarea pe unul din primele cinci locuri.

Reprezentativa Frantei va intalni Spania in prima semifinala a Campionatului Mondial de handbal feminin din China, in timp ce Norvegia va juca in compania Rusiei in cea de-a doua semifinala a competitiei, ambele meciuri fiind programate vineri.

Remiza obtinuta marti in compania Coreei de Sud a costat echipa Romaniei, care a incheiat grupa a II-a principala pe locul patru cu 5 puncte, dupa Norvegia (8 puncte), Spania (7) si Coreea de Sud (6). Tricolorele vor juca pentru locurile 7-8, cu Germania, ratandu-si astfel obiectivul (clasare pe unul din locurile 1-5).

Joi, la Campionatul Mondial din China sunt programate meciurile pentru pozitionarea pe locurile 5-12, dupa urmatorul program:
Locurile 11-12 China-Angola
Locurile 9-10 Ungaria-Austria
Locurile 7-8 Germania-Romania
Locurile 5-6 Danemarca-Coreea de Sud.

Semifinalele Franta-Spania si Norvegia-Rusia sunt programate vineri, in timp ce finala mica si finala mare vor avea loc duminica.

Citeste si:
Indicele ROBOR ar putea dispărea în curând. Cine va scăpa de datorii
BRAT