Ne batem cu Germania pentru locul 7: Romania 34-34 Coreea de Sud!

Autor: Sport.ro
Marti 15 Decembrie 2009, 15:02
Ne batem cu Germania pentru locul 7: Romania 34-34 Coreea de Sud!

Nationala Romaniei nu a reusit decat un egal in partida contra Coreei de Sud si va juca pentru locurile 7-8.

Franta-Spania si Norvegia-Rusia, in semifinalele CM din China!

Meciul a inceput pesimist pentru tricolore, Cristina Neagu accidentandu-se grav la glezna stanga in minutul 2. Trei atacuri pierdute consecutiv au dus scorul la 3-0 pentru asiatice, dar Romania a revenit rapid, 5-3 (min. 7). Coreea de Sud nu a cedat lupta, astfel ca la mijlocul reprizei conducea din nou, scor 9-8, iar spre pauza, cu 18-12 (min. 28).

Coreea de Sud a fost imposibil de oprit pe flancul drept al atacului, apararea Romaniei fiind aproape inexistenta in anumite momente.

Dupa 13-19 la pauza, caderea tricolorelor a fost remontata treptat (19-22, min. 43). Apararea a dat un alt randament, iar in atac s-au mai redus ratarile copilaresti din prima parte a jocului. Treptat, asiaticele au cedat si fizic, astfel ca Romania a reusit sa egaleze (32-32, min. 58), dar nu a gasit forta sa se impuna, dupa un meci in care a aratat in numeroase momente ca nu a trecut inca peste socul necalificarii in semifinale.

Marcatoarele echipei Romaniei au fost Varzaru 6 goluri, Lecusanu 6, Amariei 5, Maier 4, Manea 4, Stanca 3, Moldovan 3, Fiera 2, Puscasu 1, in timp ce asiaticele le-au avut in prim-plan pe Jung, cu 9 goluri, si pe Woo, cu 8.

Cu rezultatul de marti, Romania incheie grupa a II-a principala pe locul patru si va juca ultima partida din cadrul CM din China, joi, cu ocupanta aceleiasi pozitii in grupa I, Germania, pentru clasarea finala pe locurile 7-8.

Rezultatele ultimelor meciuri din grupele principale:

Grupa I

Germania-Angola 25-21
Franta-Austria 35-20
Danemarca-Rusia 25-30.
In semifinale s-au calificat echipele Franta si Rusia.

Grupa a II-a

Ungaria-China 25-21
Norvegia-Spania 27-24
Romania-Coreea de Sud 34-34.
In semifinale s-au calificat echipele Norvegiei si Spaniei.

În urma remizei înregistrate în meciul cu Coreea de Sud, România ÅŸi-a ratat obiectivul la CM din China, care a fost clasarea pe unul din primele cinci locuri.

Reprezentativa Frantei va intalni Spania in prima semifinala a Campionatului Mondial de handbal feminin din China, in timp ce Norvegia va juca in compania Rusiei in cea de-a doua semifinala a competitiei, ambele meciuri fiind programate vineri.

Remiza obtinuta marti in compania Coreei de Sud a costat echipa Romaniei, care a incheiat grupa a II-a principala pe locul patru cu 5 puncte, dupa Norvegia (8 puncte), Spania (7) si Coreea de Sud (6). Tricolorele vor juca pentru locurile 7-8, cu Germania, ratandu-si astfel obiectivul (clasare pe unul din locurile 1-5).

Joi, la Campionatul Mondial din China sunt programate meciurile pentru pozitionarea pe locurile 5-12, dupa urmatorul program:
Locurile 11-12 China-Angola
Locurile 9-10 Ungaria-Austria
Locurile 7-8 Germania-Romania
Locurile 5-6 Danemarca-Coreea de Sud.

Semifinalele Franta-Spania si Norvegia-Rusia sunt programate vineri, in timp ce finala mica si finala mare vor avea loc duminica.

Românii explică de ce pleacă din țară. Până în 2060, am mai putea rămâne doar 12 milioane
BRAT